Telefoni
31.08.2019 07:40

Deli z drugimi:

Share

Novi Huawei Mate 30 brez Googlovih aplikacij?

Pametni mobilni telefon Huawei Mate 30 (Pro) naj bi bil uporabljal Googlovih aplikacij in storitev.
Pametni mobilni telefon Huawei Mate 30 (Pro) naj bi bil uporabljal Googlovih aplikacij in storitev.

Sredi avgusta bi v Združenih državah Amerike morala začeti veljati prepoved trgovanja z izdelki kitajskega podjetja Huawei, vendar je ameriško ministrstvo za trgovino prehodno obdobje v zadnjem trenutku podaljšalo za nadaljnjih 90 dni, in sicer do 17. novembra. Kljub temu to podjetju Huiawei ne vliva prevelikega upanja, saj mu ameriška administracija lahko prekliče dovoljenje v vsakem trenutku. Zato ne presenečajo govorice, da novi pametni mobilni telefon Mate 30 (Pro) podjetja Huawei ne bo imel prednameščenih aplikacij podjetja Google.

Pametni mobilni telefon Huawei Mate 30 (Pro) naj bi bil predstavljen 18. septembra v Münchnu, poleg Googlovih aplikacij pa novost naj ne bi smela uporabljati niti Googlovih storitev. Zaradi tega se mnogi poznavalci sprašujejo, ali bi tak telefon lahko sploh imel kakšne možnosti na trgih izven Kitajske, saj so uporabniki pametnih mobilnih telefonov vse bolj odvisni od Googlovih storitev. Več o tem naj bi bilo seveda znanega 18. septembra, ko naj bi podjetje Huawei uradno predstavilo pametni mobilni telefon Mate 30 (Pro).

Pri tem velja še omeniti, da kitajski gigant pripravljal lastni navigacijski sistem, ki naj bi se brez težav zoperstavil trenutno zelo priljubljenemu sistemu Google Maps. Navigacijski sistem Huawei Map Kit naj bi poleg klasične navigacije podpiral še prikaz aktualnih razmer na cestah in zaznavo spremembe voznega pasu vozila. Čez čas pa bi lahko bila na voljo tudi navidezna resničnost, kar pomeni, da bo voznik lahko na zaslonu videl okolico, ki je pred njim, vključno z navigacijskimi podatki. Navigacijski sistem Huawei Map Kit bo podatke za izris zemljevidov pridobival iz lokalnih virov, na voljo bo v 150 državah in 40 jezikih, zato obstaja zelo velika verjetnost, da bo deloval tudi pri nas.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640