Telefoni
29.12.2012 15:19
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi fotoaparat za mobinike brez sistema izostritve

Toshibin digitalni fotoaparat za pametne mobilne telefone in tablične računalnike bo spremenil svet mobilne digitalne fotografije, saj ni opremljen s klasičnim sistemom izostritve. Prve mobilne naprave, opremljene z njim, naj bi na prodajnih policah trgovinah ugledali še pred jesenjo.
Zajemanje fotografij s pametnimi mobilnimi telefoni in tabličnimi računalniki bo postalo otročje enostavno!
Zajemanje fotografij s pametnimi mobilnimi telefoni in tabličnimi računalniki bo postalo otročje enostavno!

Podjetje Toshiba je pripravilo digitalni fotoaparat za pametne mobilne telefone in tablične računalnike, ki bo spremenil svet mobilne digitalne fotografije, saj njihov aparat ni opremljen s klasičnim sistemom izostritve. Medtem ko je potrebno pri klasičnih digitalnih fotoaparatih poskrbeti, da je goriščna razdalja nastavljena primerno, sicer so fotografije zamegljene, to pri Toshibini novosti ni potrebno, saj se nastavljanje goriščne razdalje in s tem ostrenja posnetka izvedla šele po tem, ko bo bila fotografija že zajeta.

Prototip Toshibinega inovativnega mobilnega digitalnega fotoaparata meri en kvadratni centimeter in vsebuje skupno 500-tisoč leč, pri čemer vsaka meri v premeru zgolj 0,03-milimetra. Slikovno tipalo velikosti 5 X 7 milimetrov je oblikovano po vzorcu oči insektov, zato je končna slika dejansko »kombinacija« 500-tisočih miniaturnih sličic, ki jih namenska programska oprema »pridobi« iz leč. Inovativni mobilni digitalni fotoaparat za nameček omogoča še zajemanje videoposnetkov in zamenjavo ozadja pri fotografiranju ljudi ali predmetov.

Podjetje Toshiba naj bi pričelo s trženjem mobilnega digitalnega fotoaparata brez klasičnega sistema izostritve najkasneje do aprila, kar pomeni, da bi lahko prve pametne mobilne telefone in tablične računalnike, opremljene z njim, na prodajnih policah trgovinah ugledali še pred jesenjo. So potemtakem klasični mobilni fotoaparati tako rekoč že obsojeni na neslaven konec?


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710