Telefoni
15.05.2018 22:00

Deli z drugimi:

Share

Prihajajo redne varnostne posodobitve Androida

Android bo vsaj varnostno "zakrpan"
Android bo vsaj varnostno "zakrpan"

Posodobitve najbolj priljubljenega operacijskega sistema Android so večkrat v rokah samih proizvajalcev, saj je za vsak telefon potrebno pripraviti praktično svojo posodobitev. Vendar kaj, ko pa proizvajalci ob izidu naložijo najnovejšo verzijo, potem pa zanemarijo vseskupaj? Tako telefoni ostanejo brez novih posodobitev kot pa tudi pomembnih varnostnih popravkov.

Google želi temu narediti konec. Namreč, konec je dnevov, ko smo morali prenašati ali bo naš proizvajalec za določen model telefona izdal najnovejšo verzijo Androida. No, vsaj delno.

Tako se je spletni gigant odločil, da bo zahteval vsaj redne varnostne posodobitve za vse njegove Android naprave po svetu.

Trenutno pa še ni več nič znanega, saj je Google zelo skop z informacijami. Za sedaj se še ne ve, kako pogosti bodo ti popravki, ter kdo jih bo razvijal za vsak telefon posebej.

Sicer pa je gigant že do sedaj izdajal redne posodobitve in varnostne popravke na mesečni ravni, vendar od proizvajalcev ni zahteval, da jih upoštevajo, oziroma “pošljejo” preko spleta do končnih uporabnikov. Tako so le-ti ostali brez marsikaterega pomembnega popravka.

Google pa intenzivno dela tudi na projektu Treble, kateri naj bi temelil ravno na tem, da proizvajalci ne bi več morali posegati direktno v operacijski sistem, kar bi pomenilo, da takoj ko bi bila objavljena nova različica Androida, bi bila na voljo za vse naprave.

Za sedaj bodo pa zahtevani samo varnostni popravki. Kdaj bo pa to zaživelo, je pa še vedno vprašanje časa.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več