Telefoni
14.10.2013 05:53
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi fotoaparati brez sistema izostritve za pametne mobilne telefone

Podjetje Oppo bo kmalu kot prvo v prodajo ponudilo pametni mobilni telefon Android, ki bo opremljen z digitalnim fotoaparatom z naprednim sistemom ostrenja. Pri novincu se bo dejansko ostrenje fotografij lahko opravilo šele potem, ko bodo te že zajete.
Zajemanje fotografij s pametnim mobilnim telefonom bo kmalu postalo nadvse enostavno!
Zajemanje fotografij s pametnim mobilnim telefonom bo kmalu postalo nadvse enostavno!

Podjetju DigitalOptics je uspel podvig, ki bo za vedno spremenil svet digitalne fotografije na pametnih mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih. Medtem ko je potrebno pri klasičnih digitalnih fotoaparatih poskrbeti, da je goriščna razdalja nastavljena primerno, sicer so fotografije zamegljene, to pri digitalnem fotoaparatu s tehnologijo MEMS ni potrebno. Pri novincu se namreč nastavljanje goriščne razdalje in s tem ostrenje posnetka izvedeta šele potem, ko je bila fotografija že zajeta.


Slikovno tipalo MEMS se lahko pobaha še z izjemno hitrim samodejnim ostrenjem, ki je kar 7-krat hitrejše v primerjavi z običajnimi tipali in pri delovanju porabi komajda stotino njihove električne moči. Čeprav so prve spletne govorice namigovale, da bo z revolucionarnim tipalom opremljen Googlov pametni mobilni telefon Nexus 5, temu ne bo tako. Podjetje DigitalOptics je namreč v izjavi za javnost potrdilo, da bo njihovo slikovno tipalo sprva na voljo le za vrhunske, zmogljive in cenovno ugodne pametne mobilne telefone podjetja Oppo. Upajmo, da bodo tovrstne tehnologije kasneje deležni še drugi vodilni proizvajalci mobilnikov in tablic.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178