Telefoni
02.07.2018 10:32

Deli z drugimi:

Share

Qualcomm za cenejše in boljše slušalke Bluetooh!

Elegantne brezžične slušalke Oppo O-Free bodo na voljo vsem kupcem pametnega mobilnega telefona Find X - Lamborghini Edition.
Elegantne brezžične slušalke Oppo O-Free bodo na voljo vsem kupcem pametnega mobilnega telefona Find X - Lamborghini Edition.

Pri podjetju Qualcomm so nedavno prestavili kar tri mobilne procesorje srednjega in nižjega cenovnega razreda bodo omogočili proizvajalcem izdelavo cenejših telefonov z dvojnim fotoaparatom. Tu je šlo za mobilne procesorje Snapdragon 632, Snapdragon 439 in Snapdragon 429, ki prinašajo več računske moči in boljše upravljanje z električno energija za manjšo ceno. Nedavno pa so pri podjetju Qualcomm predstavili še namensko čipovlje z oznako QCC3026 Bluetooth Audio, ki bo omogočilo izdelavo brezžičnih slušalk bluetooth za več kot sprejemljivo ceno, hkrati pa bo zagotovljena odlična kakovost predvajanja zvoka.

Pri podjetju Qualcomm so se za pripravo namenskega čipovja za povezavo Bluetooth odločili predvsem zaradi tega, ker se vse več proizvajalcev odreka klasičnemu 3,5-milimetrskemu priključku za slušalke. Tu gre za 32-bitno čipovlj frekvence 32 megahercev, ki podpira tehnologijo Bluetooth 5.0. Poleg tega je tu zagotovljena še podpora za številne druge zvočne tehnologije, kot so Broadcast Audio, TrueWireless Stereo, TrueWireless Stereo Plus, aptX, cVc in druge. Zato ne preseneča, da so se zanj že ogreli pri podjetju Oppo, saj so za pametni mobilni telefon pripravili posebne brezžične slušalke imenovane O-Free.

Inovativne slušalke podpirajo tehnologijo Qualcomm TrueWireless Stereo, ki poskrbi za sinhronizacijo zvoka na levi in desni slušalki med pretakanjem iz mobilnega telefona. Poleg tega slušalke podpirajo tudi glasovno prevajanje (za zdaj ni podatkov o podprtih jezikih), zaradi česar so zelo podobne Googlovim naprednim ušesnim slušalkam Pixel Buds. Avtonomija delovanja je za miniaturne slušalke relativno dobra, saj eno polnjenje zadošča za do štiri ure avtonomije delovanja. Te lahko polnimo tudi s priročno škatlico, ki ima vgrajeno baterijo, pri tem pa lahko povsem izpraznjene ušesne skušale napolnimo do trikrat.

Brezžične slušalke Oppo O-Free s čipovljem Qualcomm QCC3026 Bluetooth Audio bodo sprva brezplačno na voljo vsem kupcem pametnega mobilnega telefona Find X – Lamborghini Edition. Ta bo preko kitajskih spletnih strani naprodaj od avgusta 2018, zanj pa bo v prosti prodaji treba odšteti le okoli 90 evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več