Telefoni
13.08.2012 17:11
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Siri je dobil mlajšo sestro Nino

Nova tehnologija bi lahko prinesla "uporabne" glasovne asistente tudi na mobilne telefone z operacijskim sistemom Android.
Nova tehnologija bi lahko prinesla "uporabne" glasovne asistente tudi na mobilne telefone z operacijskim sistemom Android.

Siri je revolucionarna Applova tehnologija, ki je omogočila, da z našimi pametnimi telefoni komuniciramo kot v vsakdanjem življenju. Ker je glasovni asistent/ka v iPhone integriran že kar nekaj časa, so se uporabniki že pošteno navadili na različne glasovne ukaze. Edini problem glasovne tehnologije Siri je, da je ta še vedno na voljo zgolj za naprave iOS…vsaj za zdaj. Nuance, podjetje, ki stoji za tehnologijo Siri, je namreč predstavilo Nino, ki so jo mediji sprva okarakterizirali za Sirijevo mlajšo sestro (in tudi pametnejšo. Najpomembnejša razlika med njima je ta, da je za Nino, za razliko od Sirija, na voljo SDK paket, ki omogoča razvijalcem za iOS in Android vključitev tehnologije v aplikacije.

Nina lahko obenem »prevzame« različne osebnosti, natančneje 40 različnih glasov. Nova glasovna asistentka prav tako premore tehnologijo za prepoznavanje glasu, kar pomeni, da za zaklepanje in odklepanje telefona ne boste potrebovali nikakršnega gesla. Ta bo delovala tudi na nekoliko »šibkejših« telefonih, saj se najbolj napredne funkcije izvajajo kar v oblaku. Nina bo namenjena predvsem podjetjem, ki razvijajo sisteme za podporo uporabnikom. Tega bomo najbrž veseli prav vsi, saj bomo na brezplačnih 080 številkah končno lahko dobili kakšne uporabne informacije.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več