Telefoni
25.02.2020 11:32

Deli z drugimi:

Share

Sony kmalu s prvim telefonom s podporo omrežju 5G!

Pametna mobilna telefona Sony Xperia 1 II in Xperia 10 II bosta po vsej verjetnosti naprodaj še pred pričetkom letošnje pomladi.
Pametna mobilna telefona Sony Xperia 1 II in Xperia 10 II bosta po vsej verjetnosti naprodaj še pred pričetkom letošnje pomladi.

Poslovanje japonskega podjetja Sony ni slabo, vendar so rezultati oddelka za mobilno telefonijo daleč pod pričakovanji. Kljub temu pri podjetju Sony še niso vrgli puške v koruzo. Japonski gigant naj bi namreč ponudil kmalu v prodajo kar dva nova vrhunska pametna mobilna telefona družine Xperia 1, in sicer Xperia 1 II in Xperia 10 II, pri čemer bo model Xperia 1 II polno združljiv z omrežjem 5G.

Pametni mobilni telefon Xperia 1 II se bo ponašal predvsem z nadvse kakovostnim zaslonom, ki bo opremljen s 16,5-centimetrskim oziroma 6,5-palčnim zaslonom ločljivosti 4K in povprečno frekvenco osveževanja kar 90 sličic na sekundo. Tu bo seveda zagotovljena tudi podpora za mobilno omrežje 5G in sicer preko modema podjetja Qualcomm. Preostala strojna oprema naj bi obsegala še baterijo kapacitete 4.000 miliamper ur, osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in 256 gigabajtov vgrajenega prostora za shranjevanje podatkov. Tu bomo našli še fotoaparat s trikratno optično povečavo ter celo 3,5-milimetrski priključek za slušalke, kar bodo znali ceniti mnogi.

Pametni mobilni telefon Xperia 10 II pa bo po drugi strani naprava srednjega cenovnega razreda opremljena s 15,2-centimetrskim oziroma 6-palčnim zaslonom OLED ločljivosti 2.520 x 1.080 slikovnih točk. Preostala strojna oprema naj bi obsegala še procesor Snapdragon 665 in štiri gigabajte sistemskega pomnilnika. Za zajem fotografij bodo na voljo trije fotoaparati ločljivosti osem milijonov slikovnih točk (ultraširoki), 12 milijonov slikovnih točk (glavni) in osem milijonov slikovnih točk z dvakratno optično povečavo. Za shranjevanje podatkov bo na voljo 128 gigabajtov prostora.

Pametna mobilna telefona Sony Xperia 1 II in Xperia 10 II bosta po vsej verjetnosti naprodaj še pred pričetkom letošnje pomladi. Upajmo le, da bosta cenovno dostopna. Le na ta način si bo podjetje Sony lahko pridobilo vsaj del izgubljenega zaupanja s strani uporabnikov storitev mobilne telefonije.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več