Telefoni
05.03.2018 12:00

Deli z drugimi:

Share

Te aplikacije porabljajo vašo baterijo

Te aplikacije porabljajo dragoceno baterijo
Te aplikacije porabljajo dragoceno baterijo

Dan danes se pametni telefoni izpraznijo hitreje kot v enem dnevu. Večino je potrebno napolniti že po približno polovici dneva. Prav zaradi tega ima skoraj vsak uporabnik že prenosno baterijo. Vendar je to rešitev? Vsekakor to ni dolgotrajna rešitev, saj za hitro praznjenje baterije so krive aplikacije, katere imamo naložene. Te v ozadju počnejo marsikatero stvar, vse od sinhronizacije na par sekund, pa do pošiljanje lokacije v svetovni splet.

Marsikatere aplikacije delajo tudi, ko jih sploh ne potrebujemo. Večina je pa tako nepotrebnih, oziroma smo že pozabili, da jih imamo.

Zaradi teh aplikacij, bo vaša baterija prej prazna:

1. Snapchat

Najbolj priljubljena storitev “klepetanja” je tako odgovorna za najhitrejšo porabo vaše baterije. Če še ni to najhuje, je tudi odgovorna najverjetneje za največjo porabo prenosa podatkov.

2. Netflix

Priljubljena storitev gledanja filmov in serij na mobilnih napravah, katero smo šele pred kratkim “dobili” v Sloveniji. Tudi ta aplikacija zaradi prikazovanja filmov in serij v kombinaciji z zvokom porabi kar dober zalogaj baterije. Če pa še imamo nastavljeno visoko kakovost predvajanja (HD, Ultra HD, 4K), pa se še lahko zahvalimo za hitro porabo količine prenosa podatkov.

3. Amazon Shopping

Ta aplikacija za razliko od drugih, je pa t.i. “tihi” porabnik, saj se niti ne zavemo, da je ravno Amazon, pa čeprav aplikacija za nakupovanje, kriva za porabo baterije. Tukaj sta pomembni predvsem dve stvari. Najprej, aplikacija za Android sploh ni kaj posebej optimizirana, kar je krivo za povečano porabo procesorja in pomnilnika, kar pomeni tudi večjo porabo baterije. Drugič, pa tako kot vremenske, novičarske, e-poštne in podobne aplikacije, se tudi ta sinhronizira v ozadju, da ste vi na tekočem za najnovejšimi ponudbami in ugodnostmi. Skratka, boljše je, če uporabljate kar spletno stran, brez aplikacije.

4. Outlook

Tukaj ni mišljen predvsem samo Outlook, saj tudi druge e-poštne aplikacije porabijo kar nekaj baterije, saj skoraj vsako minuto preverjajo, ali ste dobili novo sporočilo. Vendar za razliko od drugih, je Outlook tudi zmagovalec, kar se tiče porabe energije. Zato zamenjajte aplikacijo, če le niste navezani.

5. WhatsApp

Tudi ta aplikacija prispeva k krajši življenjski dobi baterije. Predvsem zaradi sinhronizacije v ozadju. V to kategorijo še spadajo WeChat, ChatON in LINE.

Pri vseh aplikacijah, je najboljše, da jim omejimo sinhronizacije v ozadju, saj tudi če smo namesto minuto, kar pet minut brez najnovejših obvestil, še ne bo konec sveta, baterija pa bo zaradi tega zdržala občutno dlje. Najboljši način za prihranek pri bateriji (pa tudi pri prenosu podatkov) je pa ta, da aplikacije, katerih nismo pregledali že celo večnost, jih preprosto odstranimo.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več