Telefoni
28.02.2018 21:00
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telekom bo z aprilom ukinil 25 paketov

Telekom Slovenije z začetkom aprila prinaša kar nekaj sprememb.
Telekom Slovenije z začetkom aprila prinaša kar nekaj sprememb.

Če bo Telekom Slovenije z aprilom spremenil svoje pakete Dostopni (A, B in C), bo tudi ukinil nekaj izmed popularnih paketov. Teh naj bi bilo kar 25, vse pa naj bi bile samo uporabnikom v korist. V večini teh primerov, bodo uporabniki brez posredovanja prišli na boljšo ponudbo, vsaj kar se tiče mesečne količine prenosa podatkov, pri nekaterih paketih pa bodo tudi mesečno privarčevali kakšen evro ali dva. To je seveda odvisno od samega paketa, katerega uporabnik trenutno uporablja in na katerega bo prešel s 1. aprilom.

Naročnikom paketov EU neomejeni, Neomejeni A, Neomejeni C, Paket 2014, Paket 2015, Poslovni Neomejeni C, Povezani 2000, Povezani 2400, Povezani 300, Povezani 400 in Povezani 400 plus se paket spremeni v paket Dostopni A.

Naročnikom paketov Džabest 2000, Džabest 2000 za zmeri, Džabest Na polno, Džabest Na polno za zmeri in Džabest Ruzak se paket spremeni v paket Neodvisni B. Naročniki paketov Džabest 2000 za zmeri in Džabest Na polno za zmeri bodo lahko paket Neodvisni B obdržali za nedoločen čas oz. do spremembe naročniškega razmerja v skladu z določili Splošnih pogojev uporabe elektronskih komunikacijskih storitev družbe Telekom Slovenije, d.d.

Naročnikom paketa Džabest 250 za zmeri se paket spremeni v paket Neodvisni A. Naročniki paketa Džabest 250 za zmeri bodo lahko paket Neodvisni A obdržali za nedoločen čas oz. do spremembe naročniškega razmerja v skladu z določili Splošnih pogojev uporabe elektronskih komunikacijskih storitev družbe Telekom Slovenije, d.d.

Naročnikom podrejenega naročniškega razmerja Druga številka z nosilnim naročniškim paketom Neomejeni C ali Poslovni Neomejeni C se podrejeno naročniško razmerje Druga številka spremeni v Druga številka – Brezskrbni. Ob nespremenjeni mesečni naročnini uporabniki Druga številka – Brezskrbni pridobijo količine nosilnega paketa Dostopni A.

Naročnikom paketov Mini Povezani, Povezani 120, Povezani 120 P in Skupaj A se paket spremeni v Dostopni Start.

Naročnikom zgoraj navedenih mobilnih paketov s pripadajočim podrejenim razmerjem SIM 2 se na nosilnem paketu Dostopni A podrejeno razmerje SIM 2 spremeni v SIM 2 brezskrbni, z mesečno naročnino 11,99 EUR z DDV; na nosilnem paketu Neodvisni B pa iz SIM 2 v SIM 2 Mladi, z mesečno naročnino 10,00 EUR z DDV in dodatno količino 50 GB prenosa podatkov v mobilnem omrežju Telekoma Slovenije.

Pravica do odstopa od pogodbe
Skladno s 129. členom ZEKom-1 imajo potrošniki v primeru enostranske spremembe možnost odstopa od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni. Seveda pa je potrebno poravnati obveznosti iz naslova nakupa akcijskih izdelkov in terminalske opreme po akcijski ceni. Uporabniki, ki so prejeli terminalsko opremo po akcijski ceni imajo možnost, da opremo obdržijo in povrnejo znesek, ki ustreza sorazmernemu delu celotne vrednosti prejete terminalske opreme ali pa opremo vrnejo v stanju kot jim je bila izročena in plačajo uporabnino za čas uporabe terminalske opreme, Telekom Slovenije pa jim vrne kupnino. Prav tako je potrebno vrniti druge finančne ugodnosti (npr. popust na naročnino). Pravico do odstopa lahko izkoristijo imajo tisti, ki jih sprememba paketa doleti, čas pa imajo do uveljavitve spremembe, t.j. 1.4.2018.


Dodatne informacije so na voljo na spletnih straneh Telekoma Slovenije, na prodajnih mestih Telekoma Slovenije in na brezplačnih številkah 080 8000, 041 700 700 (slednja je brezplačna za uporabnike mobilnih storitev Telekoma Slovenije) in 080 70 70 za poslovne uporabnike.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več