Telefoni
03.10.2017 11:29

Deli z drugimi:

Share

Tu so pametni mobilni telefoni, ki bi lahko spremenili vse!

..Razvoj pametnih mobilnih telefonov je postal nekoliko dolgočasen, zato proizvajalci poskušajo najti nekaj inovativnega, zanimivega in predvsem koristnega..
RED Hydrogen One.
RED Hydrogen One.

Kaj sledi?

V letošnjem letu je med proizvajalci pametnih mobilnih telefonov zelo priljubljen zaslon brez robov in digitalne asistentke. Zaradi tega se vsi sprašujemo kaj sledi na tem zelo zanimivem področju.

Zaradi tega smo za vas pripravili pregled nad tremi pametnimi mobilnimi telefoni, ki bi dejansko lahko spremenili nadaljnji razvoj tovrstnih naprav, v kolikor bi ugledali luč sveta. Ti telefoni nimajo prav nič skupnega s telefoni kot so Apple iPhone 8 in iPhone X ali Samsung Galaxy S8 in Note 8, saj tu bolj kot ne gre za statusni simbol in ne resnično inovacijo na poroju mobilnih telefonov.


Razer

Na področje mobilne telefonije naj bi se kmalu podalo podjetje Razer, ki nas sicer že dalj časa razvaja z nadvse zmogljivimi in kakovostnimi igričarskimi komponentami. Gre za podjetje vrednosti več milijard evrov, zato ima vse možnosti, da pri podvigu uspe. Telefoni podjetja Razer bodo seveda namenjeni najzahtevnejšim ljubiteljem iger, zato bodo tudi opremljeni s strojno opremo, kjer ne bo prostora za kompromise. Nekateri poznavalci celo špekulirajo, da naj bi Razer ponudil v prodajo telefone, ki bodo omogočali celo igranje profesionalnih iger preko računalništva v oblaku. Pri tem bo šlo za enak model, kot ga ponuja podjetje Valve v okviru oblačne storitve Steam.

RED Hydrogen One

Podjetje RED, ki se ukvarja s proizvodnjo nadvse zmogljivih videokamer visokega cenovnega razreda, je razkrilo prvi prototip lastnega pametnega mobilnega telefona, ki bo celotno zadevo dvignil na povsem novi nivo. To namreč gre za edinstven pametni mobilni telefon Hydrogen One, ki bo po kakovosti zajetih videoposnetkov lahko brez težav opravil s celotno konkurenco. Poleg tega bo pametni mobilni telefon RED Hydrogen One mogoče uporabljati tudi za zajem tridimenzionalnih vsebin.

Pametni mobilni telefon RED Hydrogen One je celo večji od Applovega telefona iPhone 8 Plus, kar sicer ne preseneča, saj je novost opremljena z bogato paleto napredne tehnologije, predvsem na področju kamere. Bumb za vklop naprave je tu hkrati bralnik prstnih odtisov, na voljo pa je celo namenski gumb za pričetek snemanja videoposnetkov. Tu najdemo še stereo zvočnike, na hrbtni strani pa sta seveda dva digitalna fotoaparata za zajem fotografij in videoposnetkov. Za razliko od iPhona 7 ima RED Hydrogen One na voljo 3,5 milimetrski vmesnik za slušalke.

Samsung Galaxy X

Na svetovnem spletu se že dalj časa širijo govorice o prvem prepogljivem telefonu, ki naj bi ga Samsung ponudil v prodajo še pred koncem naslednjega leta. Samsung naj bi namreč ravno pred kratkim odpravil težavo upogljivih zaslonov z izdelavo dovolj upogljivega plastičnega ohišja, kar pomeni, da naj bi zaslon AMOLED brez težav zdržal številna prepogibanja. Prvi pametni mobilni telefon družine Galaxy X bo po vsej verjetnosti opremljen z upogljivim 14,5-centimetrskim (5,7-palčnim) zaslonom AMOLED, ki bo sliko prikazoval v ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk in z zunanjim zaslonom, ki bo omogočal, da bodo ključne informacije vedno vidne. Ker bo telefon mogoče prepogniti na pol, ga bo možno pospraviti tudi v najtanjše in najmanjše žepe.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več