Telefoni
16.10.2018 09:19
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telefon Honor 8X uradno predstavljen v Evropi. Kaj prinaša?

.. Podjetje Huawei zadnje čase preseneča z zanimivimi in cenovno ugodnimi pametnimi mobilnimi telefoni družine Honor, ki za relativno malo denarja ponujajo presenetljivo veliko ..
Pametni mobilni telefon Huawei Honor 8X za malo denarja ponuja resnično veliko.
Pametni mobilni telefon Huawei Honor 8X za malo denarja ponuja resnično veliko.

To bo vsekakor držalo za najnovejši pametni mobilni telefon Honor 8X, ki je bil nedavno predstavljen tudi v Evropi, in sicer v Pragi. Novost bo v večini evropskih držav naprodaj od 25. oktobra dalje in sicer v v modri, črni in rdeči barvi. Za vstopno različico opremljeno s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti prostora bo treba odšteti okoli 310 evrov, medtem ko bo zmogljivejši model opremljen s 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov vrednoten na okoli 350 evrov, kar je odlična cena za ta telefon.

Pametni mobilni telefon Huawei Honor 8X je primeren tudi za najzahtevnejše uporabnike, saj razpolaga s kar 16,5-centimetrskim oziroma 6,5-palčnim zaslonom ločljivosti 2.340 x 1.080 slikovnih točk, zmogljivim procesorjem Kirin 710, sistemskim pomnilnikom kapacitete štirih oziroma šestih gigabajtov (odvisno od različice) in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti oziroma 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Tega lahko seveda razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD. Za zajem fotografij ima novost na voljo dva fotoaparata v ločljivosti 20 milijonov slikovnih točk in dveh milijonov slikovnih točk, sprednja kamera pa ponuja 16 milijonov slikovnih točk. Vse skupaj je zapakirano v ohišje debeline komajda 7,8 milimetrov.

Zanimiv pametni mobilni telefon Huawei Honor 8X je opremljen še z bralnikom prstnih odtisov, za dolgo avtonomijo delovanja pa skrbi baterija zmogljivosti 3.750 miliamper ur. Na vgrajenem pomnilniku bo prednameščen mobilni operacijski sistem EMUI 8.2, ki temelji na osnovi novejšega mobilnega operacijskega sistema Android 8.1 Oreo. Tu seveda ne gre spregledati niti možnosti uporabe dveh telefonskih kartic SIM ter sistem hitrega polnjenja, ki povsem izpraznjeno zmogljivo baterijo lahko napolni do 100 odstotkov v zgolj dveh urah in pol.

Pri tem velja še omeniti, da so pri podjetju Huawei v Pragi uradno predstavili tudi pametno zapestnico Honor Band 4. Ta je namenjena merjenju srčnega utripa in lahko pod vodo brez večjih težav zdrži do globine 50 metrov. Novost je primerna tudi za »merjenje« kakovosti spanja, za ta namen pa je bilo poskrbljeno s tehnologijo Huawei TruSleep 2.0. Zanimiva pametna zapestnica z 2,41-centimetrskim oziroma 0,95-palčnim zaslonom AMOLED (vrste 2.5D) razpolaga z baterijo kapacitete 100 miliamper ur, ki ji ob običajni uporabi zagotavlja do 14 ur avtonomije delovanja. Pametna zapestnica bo na voljo v treh različnih barvah (črna, modra in roza), maloprodajna cena se bo gibala okoli 25 evrov. Različica Running Edition bo na voljo v kar šestih barvnih odtenkih (črna, modra, roza, rumena, zelena in rdeča), njena maloprodajna cena pa naj bi se gibala le okoli 13 evrov, kar je resnično poceni.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več