Facebook
26.11.2012 15:49
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook zaposlene priganja na Android

Po tem, ko so zaposleni na Facebooku vsa leta dobivali mobilnike iPhone, jih zdaj aktivno spodbujajo k uporabi Android naprav. Cilj interne kampanje je povečati uporabo Android pametnih telefonov med zaposlenimi, saj se zavedajo, da je število Android naprav na trgu že zdavnaj preseglo število naprav iOS.
Pri Facebooku se zavedajo naraščajočega deleža Androidov.
Pri Facebooku se zavedajo naraščajočega deleža Androidov.

S tem želijo spodbuditi zaposlene k izboljšanju Android aplikacije za Facebook, saj je bila ta deležna številnih kritik. Pri Facebooku tako upajo, da bodo s povečanim številom uporabnikov hitreje odpravili napake, kot so slaba odzivnost aplikacije, malo uporabnih funkcij in velika poraba baterije.

V neuradni interni kampanji so za promocijo med zaposlenimi v Facebookovem kampusu v Kaliforniji uporabili enostavne plakate, kot jih lahko vidite v galeriji. Na enem od njih zaposlene k prehodu na Android spodbujajo z grafom, ki prikazuje število Android naprav v primerjavi s številom naprav iOS. Slednjih je že sedaj dvakrat manj kot naprav Android. Pod grafom je velik napis, ki pravi: »Zamenjajte danes!«.

Kampanji neuradno menda rečejo »droidfooding«, kar je kombinacija besed android in dog food. Pri tem je mišljeno testiranje lastnega izdelka, tudi če je to hrana za pse. Sicer neuradna kampanja dobro prikazuje smer razvoja Facebooka, to je ne-le v smeri mobilnih naprav, ampak tudi v smeri večjega trga. Na trgu pametnih telefonov naprave Android že sedaj pokrivajo več kot 68,1-odstotni delež.

Novica o omenjeni kampanji v javnost prišla po tem, ko je Facebook objavil, da so ob zadnji posodobitvi aplikacijo za naprave iOS zgradili popolnoma na novo, Android aplikacijo pa so le malo posodobili.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808