Telefoni
06.06.2018 11:18

Deli z drugimi:

Share

Ali prihaja še tretji model Pixel 3?

Koncept Pixel 3 XL glede na zadnje govorice
Koncept Pixel 3 XL glede na zadnje govorice

V zadnjem času smo lahko veliko brali o Googlovem telefonu Pixel 3 in Pixel 3 XL, kjer so govorice zaokrožile po vseh področjih od zelo pozitivnih, do kontroverznih in celo potencialno radikalnih. Zadnje novice in govorice pa kažejo, da smo morda spregledali tisto najbolj zanimivo temo izmed vseh. Eden najbolj znanih analitikov portala WinFuture, Roland Quandt, ki je v preteklosti že požel ogromno zanimanja s svojimi napovedmi kot je ta, je razkril, da Google ne dela na dveh modelih telefona Pixel 3, temveč kar na treh modelih. Do zdaj je Quandt več ali manj dobro zadel s svojimi napovedmi, kaj pa v tem primeru?


Ne samo to, da Quandt trdi, da Google razvija tri modele telefona Pixel 3, zadnji oz. tretji model naj bi bil v srednjem cenovnem rangu, torej telefoni, ki si ga “navadni” smrtniki lahko privoščijo. Po pisanju Forbesa bo dotični model opremljen s Qualcommovim impresivnim procesorjem Snapdragon 710 (ki obljublja primerljivo kvaliteto lanskoletnemu Snapdragonu 835), prav tako pa naj bi v kratkem bile znane specifikacije strojne opreme. Edina slaba novica, ki jo je Quandt napovedal je, da naj ta tretji model ne bi izšel skupaj z ostalim dvema, ki bosta po vseh napvoedih izšla oktobra.


Kdaj lahko pričakujemo “tretji” model telefona Pixel 3?

Glede na to, da se je razvoj telefona začel “šele pred kakšnim mesecem dni”, Quandt pričakuje, da bo izšel v prvi polovici naslednjega leta. Kasneje je sicer priznal, da je to zgolj ugibanje, ki ga je napovedal glede na tipične časovne kroge ostalih naprav. Če ima Google jasne načrte, potem bi lahko novi in za zdaj še neznani model izšel že letos. Navsezadnje se spomnimo, da je originalni Pixel bil narejen v vsega nekaj več kot šestih mesecih.


Zavedati se moramo, da je velika novica dvoplastna. Prvo kar velja izpostaviti je, da bi srednjecenovni Pixel 3 (če bo sploh obdržal znamčenje) s čistim, “stock” Androidom in instantnimi posodobitvami ter ugodno ceno pomembno vplival na celotno linijo Nexus naprav. Ta sicer še vedno žanje veliko zanimanja med kupci, vendar pa bi slika znala biti popolnoma drugačna, ko na sceno stopi novi Pixel 3. Tudi Apple s prihajajočim se iPhonom X, ki je napovedan za september in ki bo cenovno ugodnejši, ni povsem varej Googlove konkurence kajne?


Drugo kar pa je potrebno izpostaviti je, da bo cenovno dostopnejši pixel 3 po vsej verjetnosti spremenil stanje na lestvici, ko je govora o fotografiji in pametnih telefonih. Trenutna sta Google Pixel 2 in Pixel 2 XL tista, ki na področju fotografije ponujata zares vrhunske rezultate, za kar pa se lahko zahvalita predvsem odlični programski opremi in ne toliko strojni. Kot vse kaže cena ne bi smela biti ovira za to, da bi cenovno ne tako atraktiven Pixel 3 lahko prekosil svoje konkurente.


Kaj je torej tisto, kar dela Pixel 3 tako zelo zanimiv?

Če postavimo Pixel 2 ali Pixel 3 XL v rang naprav, ki stanejo v povprečju okrog $1.000, potem se omenjeni naprava kaj hitro lahko izgubita kajne? Glavna prednost teh naprav je ravno to, torej programska oprema in tehnologija procesiranja fotografij, kar pomeni, da poudarek ni na strojni opremi in se naprava lahko brez težav postavi v srednjecenovni rang.


Če se torej uporabniki sprašujejo, ali je dizajn telefona Pixel 3 XL uničen in ali bi moral Google poseči po bolj radikalni dizajnerski opciji, enake zahteve zagotovo ne bodo postavljene za cenovno ugodnejši Pixel 3. Programska oprema in kvaliteta kamere sta tisto kar telefone Pixel že od začetka postavlja ob bok tistim največjim akterjem in tudi za prihajajoče modele ne bo nič drugače.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več