Telefoni
10.10.2016 11:15

Deli z drugimi:

Share

Google Pixel – 5 vprašanj brez odgovora

Google Pixel - 5 vprašanj brez odgovora
Google Pixel - 5 vprašanj brez odgovora

Google je javnosti končno predstavil svoja nova pametna telefona – Google Pixel in Pixel XL – vendar je hkrati sprožil številna ugibanja. Kljub temu smo s prihodom dotičnih naprav dobili potrditev takšnih in drugačnih govoric, ki so dolgo časa krožile po medijih. Pixel z 12,7 centimetrskim ekranom in Pixel XL s 13,97 centimetrskim, sta opremljena z vrhunsko, izboljšano baterijo, ki se polni zelo hitro, poleg tega pa ju krasi izjemna 12,3 MP zadnja kamera. Tukaj je tudi “Google Assistant”, ki je izboljšana verzija Googlovega bota, Google pa je uporabnike preskrbel z neomejeno količino prostora za shranjevanje slik v “Google Photos”. Vse to je prišlo lepo zapakirano, v napravi, ki močno spominja na Applov iPhone.

Veliko je znanega, vendar vprašanja ostajajo. Za vas smo s pomočjo Forbesovega portala izbrskali 5 velikih vprašanj, ki se tičejo novega Googlovega telefona in ki še nimajo jasnih odgovorov.

1. Kako bo Google zaščitil vašo zasebnost z “Google Assistant” inovacijo? Ena največjih sprememb pri Google Pixel telefonu je “Google Assistent”, ki bi naj bil bolj interaktiven od njegovega “umetno inteligentnega” predhodnika, poleg tega pa bi naj novi asistent gladko sovpadal v delovanje Google Home in ostalih pametnih naprav. Glavna ideja novega asistenta je, da spozna uporabnikove navade in preference skozi čas ter na tak način pomaga uporabniku. Celoten dizajn spodbuja uporabnika, da deli čim več informacij o sebi in svojem vsakdanjem življenju in si tako ustvari svoj “personalizirani Google”. Kako to izgleda v praksi? Poglejte spodnji video!

Med videom lahko slišite, da je vse kar zaupate Googlovem asistentu varno. Google na to temo ni želel komentirati, jasno pa je, da jih čaka še kar precej dela, preden bomo lahko z gotovostjo trdili, da so naši podatki res varni pred najrazličnejšimi akterji.

2. Kakšna je jakost zvočnikov? Google trdi, da je kamera na telefonu Pixel najboljša kamera na pametnem telefonu doslej. Kaj pa avdio? Kljub trendu, ki se giblje proti stereo zvočnikom – med drugimi jih uporabljata tudi Googlov Nexus 6 in 6P – Pixel premore zgolj enojni spodnji zvočnik. Bo ta enojni zvočnik dovolj, da konkurira napravam kot je iPhone 7?

3. Kdaj lahko pričakujemo Andromeda OS sistem? Velika govorica, ki je krožila pred Googlovim dogodkom, je bila, da bomo končno dobili dodatne informacije o Andromeda OS sistemu, ki naj bi bil hibrid Chrome in Android operacijskega sistema. Zgleda, da telefoni Pixel ne bodo prvi z dotičnim operacijskim sistemom, glede na to, da bodo opremljeni s sistemom Android 7.1 Nougat, pojavlja pa se vprašanje ali bi lahko Andromedo dočakali kot nadgradnjo v naslednjem letu?

4. Zakaj bodo vse Googlove aplikacije imele zaobljene ikone v “Pixel Louncher-ju”? Dejstvo je, da Pixel in Pixel XL izgledata zelo podobno kot iPhone 7 in 7Plus. Google se je odločil, da namesto standardnega dizajna, ki smo ga morda navajeni pri Motoroli in Samsungu, uporabi sijoč, aluminijast dizajn v klasičnem Applovem stilu. Medtem ko je Apple že od nekdaj znan po tem, da izvaja strikten nadzor na svojim operacijskim sistemom, Googlov Android ni tako zamejen in je nekoliko bolj odprt. Pred časom so Googlove ikone nastopale v vseh oblikah in velikostih, zdaj s “Pixel Louncher-jem” pa izgledajo vedno bolj enake. Zakaj je Google ubral tako pot ni povsem jasno, vendar pa lahko špekuliramo, da Google skuša na nek način posnemati Apple tako pri programski opremi, kot tudi strojni opremi, kjer cilja k uniformnosti dizajna.

5. Sta Pixel Imprint in zadnje steklo korak naprej ali nepotrebna atrakcija? Senzorji prstnih odtisov postajajo skorajda samoumevni na trgu mobilne telefonije in Google Pixel je poizkusil presenetiti. Zdaj je krožni čitalec prstnih odtisov obdan s steklom, ki pokriva celotno zgornjo polovico zadnje strani ohišja. Dodatna novost, ki jo prinaša Pixel pa je tudi možnost, da z uporabo Imprinta zgolj podrsamo navzdol in tako nemudoma odpremo obvestila. Medtem ko je Imprint majhen korak naprej, je steklo, ki ga obdaja precejšnja neznanka. Nekateri pravijo, da je Google poizkusil povečati občutek elegance, drugi pa bolj verjamejo, da je s “stekleno potezo” Google skušal karseda ločiti Pixel od Applovega iPhona.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več