Telefoni
30.09.2017 16:53

Deli z drugimi:

Share

Kaj lahko pričakujemo od velikega Googlovega dogodka 4. oktobra?

Kaj lahko pričakujemo od velikega Googlovega dogodka 4. oktobra?
Kaj lahko pričakujemo od velikega Googlovega dogodka 4. oktobra?

Apple, Samsung in vsa ostala največja tehnološka podjetja, so že predstavila svoje glavne produkte leta 2017, ostal je samo še en velikan, in sicer Google. Ne glede na to, se lahko nadejamo, da bomo kmalu spoznali tudi Googlove novosti leta 2017, saj je 4, oktober rezerviran v Googlovem koledarju za predstavitev teh novosti. Dogodek bomo brez svoma lahko premljali tudi v živo – začel se bo ob 9. uri zjutraj oz. ob 18.00 po našem času. Glede na zadnje govorice pričakujemo predstavitev novih telefonov, prenosnik Chromebook, novo verzijo naprave Google Home in še nekaj bonus produktov, ki pa bodo po vsej verjetnosti ostali presenečenje (eno od teh bi naj bil posodobljeni Google Daydream View).

Novi telefoni Pixel

Največ pozornosti na tovrstnih dogodkih že kar nekaj časa zavzamejo telefoni. Verjamemo, da tudi tokrat ne bo prav nič drugače, saj je Google pripravil dva nova Pixel telefona. Tako kot lansko leto naj bi Google na nakupovalne police postavil manjšo in večjo verzijo telefona – manjša verzija naj bi bila velikost okrog 12,7 centimetra, večja naprava pa tudi do 15,2 centimetra. Po podatkih portala T3, naj bi Google prevzel razmerje 18:9, od predhodnikov kot je recimo Galaxy S8, pa naj bi prevzel tudi dizajn brez roba.

Do danes smo bili priča nešteto govoricam, še posebej veliko se je o Googlovih telefonih govorilo v zadnjih mesecih. Glede na vse te napovedi se nam obeta telefon s stisljivima stranskima robovoma – podobno kot smo že videli pri telefonu HTC U11 – izboljšano kamero in nekaj zanimivimi posebnimi efekti za vse ljubitelje družbenih omrežij.

Kar se tiče cene, naj bi Pixel 2 za začetno ceno postavil $649 (550 eur), medtem ko bi naj večja verzija telefona Pixel 2XL stala $849 (719 eur) in več. To so cene, ki bodo postavljene v ZDA, kar pomeni, da lahko v Evropi pričakujemo še večje številke, kar pa smo sedaj že navajeni, saj je pred kratkim prišel k nam tudi iPhone 8, kjer je slika dokaj podobna.

Novi Google Home

Pametni zvočnik Google Home se je za Google izkazal kot zadetek v polno. Gre za popoln dodatek h Googlovemu asistentu Google Assistant. Najprej je bil seveda Amazon Echo in šele nato se je Google odločil, da tudi on potrebuje nekaj podobnega. Sedaj lahko mirne vesti trdimo, da je Google Home prekosil Amazonovo napravo, saj je precej bolj enostaven za uporabo, hkrati pa ponuja več različnih orodij.

Amazon sicer ima prednost, vendar zgolj in samo na eni fronti – Amazon Echo Dot. Gre za napravo, ki jo lahko priklopimo v praktično vse zvočnike, ki tako postanejo “pametni”. Nove govorice se že nagibajo k temu, da naj bi v nastajanju bil Google Home Mini, ki po svojih funkcijah deluje popolnoma enako kot Amazon Echo Dot in stane 41 eur.

Glede na razvoj interneta stvari in umetne inteligence, je Google Home Mini povsem logična smer razvoja za Google. Še posebej pa zdaj, ko se bliža čas prazničnih nakupov.

Novi Chromebook

Poleg omenjenih Pixel telefonov, bo, če so govorice pravilne, Google 4. oktobra dokončno razkril novi prenosnik Chromebook oz. Pixelbook, kakor naj bi Google poimenoval svoj prenosnik leta. Izbirali bomo lahko med tremi verzijami: 128GB, 256GB ali 512GB notranjega pomnilnika. Kar se tiče cene dokončne številke seveda ne moremo poznati, vendar napovedi kažejo, da naj bi začetna cena Pixelbook-a bila preračunanih 1.199 eur.

Številka je brez dvoma zelo visoka, še posebej, če razmišljamo o računalniku kot o “spletnem iskalniku”. Google si seveda želi, da bi ljudje njihov prenosnik dojemali kot nekaj več in k temu stremi pri samem oglaševanju. Google je sicer že izdal dva “premium” prenosnika Chromebook Pixel, vendar je zdaj imel nekaj premora kot kaže. Vrača se torej z novim dragim Chromebook prenosnikm, katerega je opremil z znamčenjem Pixel. Glede na to, koliko produktov te znamke Google izdeluje v zadnjem času, nas to niti ne preseneča. Nove govorice pravijo, da naj bi Pixelbook deloval tudi v tabličnem načinu, ob doplačilu 84 eur pa dobimo tudi dodatek (na sliki), ki Pixelbook postavi ob bok prenosniku Surface Pro.

Novi Google Daydream View

Google se je odločil, da bo na področju virtualne resničnosti dal vsa železa v ogenj. Ne glede na dosedanje število prodanih naprav Daydream View, nadaljuje razvoj strojne in programske opreme za VR, saj verjame, da je to poleg umetne inteligence najbolj perspektivno področje razvoja tehnologije v tem trenutku.

Glede na te napovedi, lahko pričakujemo 4. oktobra novi Daydream VIew, ki bo seveda kompatibilen z vsemi telefoni Pixel. Glede na govorice in neuradne fotografije izdelka, bo Daydream View na voljo v treh različnih barvah (na sliki), stal pa bo približno 84 eur. Še enkrat je potrebno poudariti, da je področje VR eno tistih, kjer Google enostavno mora biti prisoten, če želi parirati Applovim in Samsungovim izdelkom. Približno leto dni po tem, ko smo spoznali prvi Daydream View, se nekako zdi, da je zdaj pravi čas, da Google predstavi novega.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888