Telefoni
04.07.2018 20:45

Deli z drugimi:

Share

3 najboljše in 3 najslabše stvari novega HTC U12+

3 najboljše in 3 najslabše stvari novega HTC U12+
3 najboljše in 3 najslabše stvari novega HTC U12+

HTC je bil kar nekaj časa najboljši proizvajalec Android pametnih telefonov, ampak zaradi tega, ker je bil “edini” proizvajalec Android telefonov. Tudi, ko so ostali glavni akterji prestopili na Googlov vlak, je HTC bil zelo dobro pozicioniran. Kljub temu pa se je stanje v zadnjih nekaj letih precej spremenilo in HTC se zadnje čase močno bori, da bi ostal med bolj relevantnimi proizvajalci pametnih telefonov. Novi HTC U12+ zagotovo ne bo drastično vplival na poslovanje podjetja. Bil bi zelo konkurenčen telefon, če le ne bi vseboval nekaj napak, mimo katerih enostavno ne moremo. Vseeno pa ni vse tako črno kot se zdi, kajti HTC U12+ ponuja tudi zelo pozitivne lastnosti in orodja, ki smo jih poleg tistih najbolj vidnih negativnih našteli spodaj.

3 najboljše lastnosti novega HTC U12+:

– kamera: HTC že od vsega začetka ni ravno blestel na področju kamer in njihovih kvalitet, je pa vseskozi napredoval. Novi U12+ ponuja 12MP glavni senzor in 16MP 2-kratni zoom. Primarna kamera je zelo hitra, tudi, ko je svetloba slaba. Fotografije so ostra, na njih so vidne vse pomembne podrobnosti, zelo lepo pa lahko tudi fokusiramo določene stvari na fotografijah. Tudi, ko fotografiramo z zoomom, fotografije ostanejo kvalitetne in estetsko dovršene.

– zvočniki: U12+ je opremljen s stereo zvočniki, eden je usmerjene naprej, drugi pa navzdol. Zvočniki so bolj glasni in bolj jasni kot večina zvočnikov na mobilnih telefonih in ravno to je ena redkih zares značilnih HTC-jevih konkurenčnih prednosti, na kateri gradijo že kar nekaj časa. Popačenje zvoka je presenetljivo majhno, tudi ko zvišamo glasnost do vrha.

– čitalec prstnega odtisa: Čitalec prstnega odtisa je na zadnji strani telefona, kar je spodbudno. Hitrost in natančnost senzorja sta povsem primerljiva z ostalimi najboljšimi telefoni na trgu in tako kot Pixel 2, je tudi HTC U12+ v tej kategoriji prekosil Galaxy S9.

3 najslabše lastnosti novega HTC U12+:

– brez pravih gumbov: Največji problem pri modelu U12+ je, da nima nobenih pravih gumbov. Na desnem robu telefona sicer so približki gumbov, vendar telefonov sistem “Edge Sense” dejansko prevzame pritiske na izvrši ukaze. Na žalost je glede na rezultate raznih testov odzivnost “ne-gumbov” zelo slaba. Že tako preprosta naloga kot je menjavanje glasnosti telefona zna biti prava nočna mora.

– ekran: Na papirju 6-inčni 1440p LCD ekran izgleda povsem dobro, vendar se v realnosti stanje ponovno spremeni. Barve ekrana niso konkurenčne ostalim ekranom na trgu, še večjo težavo pa predstavlja svetlost, ki praktično onemogoča normalno rabo telefona na prostem – še posebej, ko je zunaj recimo močno sonce. Kaj takega si telefon, ki stane toliko, enostavno ne bi smel privoščiti.

– cena: Dejstvo je, da U12+ močno zaostaja za najboljšimi Android telefoni kot sta recimo Galaxy S9 in Pixel 2, kljub temu pa je cenovno primerljiv z obema. HTC je za U12+ postavil ceno $800, poleg tega pa ga je vsaj za zdaj možno kupiti samo direktno, torej brez vezave in ponudb posameznih ponudnikov mobilnih storitev.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888