Telefoni
11.09.2013 16:33
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HTC ponovno kot pionir novih zabavnih tehnologij

foto: Jani Ugrin
foto: Jani Ugrin

Danes se je HTC v Ljubljani pobahal z novostmi, ki nas čakajo te dni. Kot smo pri HTC-ju že vajeni, so tudi tokrat pokazali na nekatere funkcionalnosti, ki pomagajo tej blagovni znamki do zasluženega naziva »pionir« novih tehnologij. O čem govorim? Danes vsem dobro poznane in splošno sprejete funkcionalnosti, kot je denimo utišanje zvonjenja z obračanjem telefona, na dotik občutljiva tehnologija (tudi v kombinaciji s QWERTY polno tipkovnico) in še bi lahko naštevali – vse te stvari je prvi predstavil HTC. In kaj je tokrat fascinantnega? Marsikaj, ustavimo pa se pri HTC Blinkfeed, HTC Zoe in HTC BoomSound tehnologijah.

Pri HTC Blinkfeed gre za domači zaslon, ki ga omenjena tehnologija prelevi v izhodiščno mobilno točko uporabnikovega vsakdana. Že na prvi pogled bo uporabnik torej videl njemu pomembne vsebine, kot so denimo posodobitve družabnih omrežij, novice (preko 10k virov) in fotografije, s čimer odpade potreba po uporabi več aplikacij in spletnih strani. Nič takšnega? Ko boste v živo videli, kako lepo je vse skupaj zapakirano na domačem (enem!) zaslonu, si morda premislite.


HTC BoomSound je lepa skovanka za res izjemen zvok naprave, oziroma natančneje, prisotnost kvalitetnih stereo zvočnikov (da, dva sta) s precej resnimi ojačevalci. Malo katera mobilna naprava se lahko pohvali s tako čistim zvokom.

Največ pozornosti si zasluži tisti del telefona, ki je pri večini končnih uporabnikov te dni najpomembnejši – fotoaparat. Govora je o HTC UltraPixel tehnologiji s funkcijama HTC Zoe in video poudarki, ki sicer niso popolna novost, pa vendar jih tukaj poudarimo ponovno. Pri HTC-ju pravijo, da naj bi napredna tipala tudi pri slabi svetlobi zajela preko 300 % več svetlobe, kar naredi slike čiste in realne. Zdaj pa si predstavljajte ta scenarij: Zajeli ste sliko in želite odstraniti naključnega mimoidočega, ki je zakril osebo, katero ste v resnici želeli slikati. Kaj storiti? Kliknete na neželeni objekt in ga preprosto izbrišite – sliši se nerealno, a deluje! Še ena zanimiva: Slikali ste ekipo prijateljev in skoraj vsi se lepo držijo, razen enega – odslej lahko vsakemu izberete boljši nasmešek oziroma trenutek, ko je ta oseba izgledala najbolje. Zopet, ZF. Za nameček omenimo še video poudarke, ki spremenijo dogajanje v nadvse všečen kratek filmček zelo intuitivno in hitro – upajmo, da to pomeni konec sicer te dni precej popularnim foto kolažem, ki jih uporabniki milo rečeno zlorabljajo po družbenih omrežij.

Kateri aparat posedujejo vse to? HTC One mini zagotovo, ki bo pri nas na voljo od sredine septembra. Koliko bomo zanj odšteli pri naših operaterjih izvemo in javimo kmalu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več