Telefoni
25.04.2014 15:02

Deli z drugimi:

Share

Novi HTC ONE (M8) na voljo v Sloveniji od 5. maja

Na predstavitvi v Zagrebu je nova HTC-jeva naprava predstavljena za trg Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenije.
Plastika za nižjo ceno
Plastika za nižjo ceno

HTC je danes v Zagrebu predstavil težko pričakovani pametni telefon HTC One (M8), ki se naslanja na nagrajenega HTC One (M7). Naprava je v mesecu dni od globalne predstavitve dobila izjemno visoke ocene uporabnikov. Tako celo 97 % obstoječih uporabnikov priporoča nakup naprave.

Na predstavitvi naprave je Petra Razić Rogić, direktorica HTC-ja za regijo North Adriatic, izjavila: »Za HTC One imamo izjemno visoka pričakovanja na hrvaškem, slovenskem trgu ter tržišču Bosne in Hercegovine. Uporabniki na naših trgih dajejo prednost t.i. flagship telefonom, HTC pa je vse bolj priljubljen in zavzema vse večji tržni delež, na kar smo zelo ponosni. Verjamemo, da bo ta naprava zadovoljila želje in izpolnila pričakovanja tudi najzahtevnejših uporabnikov.«

S preoblikovanjem telesa telefona je dosežena še lepša in privlačnejša zunanjost telefona. Prekrasno, vzdržljivo, visokokakovostno, kovinsko in enodelno ohišje je opremljeno s 5-inčnim full HD zaslonom (1080p) ter se lahko pohvali s tanjšimi robovi ter mehkejšimi oblinami za lažje in naravnejše upravljanje.

Novi HTC One (M8) se lahko pohvali tudi s procesorjem Qualcomm Snapdragon 801 in operacijskim sistemom (OS) Android 4.4 KitKat, zadnjo verzijo OS Android. Tu je tudi novi vmesnik HTC Sense™ 6, ki je na napravi dostopen kot nadgradnja, ki jo je mogoče kupiti prek spletne trgovine Google Play. HTC Sense™ 6 je popolnoma preoblikovan, z bolj čistim in lepšim vizualnim slogom. Prinaša pa tudi nastavljive živahne tematske barve, kot tudi bolj intuitivno in osebno izkušnjo. Za tiste, ki imajo rajši Stock Android, bo v trgovini Google Play dostopna tudi izdaja HTC One (M8) Google Play.

Novi HTC One (M8) prinaša popolnoma drugo dimenzijo mobilne fotografije prvega pametnega telefona na svetu z rešitvijo Duo Camera, ki vključuje HTC-jev inovativni modul HTC UltraPixel. Z dvojno bliskavico in full HD video kamero s 1080p, ki ustvarja neverjetne fotografije v vseh svetlobnih pogojih in bogate visokokakovostne video zapise. Istočasno štirikotna sprednja kamera s 5MP omogoča izjemno enostavno fotografiranje avtoportretov (selfie) visoke kakovosti.

Poleg glavnega modula HTC UltraPixel™, se rešitev Duo Camera lahko pohvali tudi z globinskim senzorjem, ki posname podrobne, globinske informacije in omogoča vrsto prekrasnih in kreativnih učinkov, ki vam dajejo več možnosti kot kdajkoli prej.

V tem letu se rešitev Zoe razvija v platformo, ki temelji na cloud tehnologiji, ki služi za lažjo interaktivnost in izmenjavo gradiv. Nova aplikacija Zoe™ za HTC One (M8) bo dostopna v spletni trgovini Google Play.

Motion Launch™ – praktične bližnjice, ki jih upravljate z gibom roke

Z uvedbo vmesnika HTC Sense™ 6 se lahko novi HTC One (M8) pohvali tudi s t.i. šestim čutom. Na primer, rešitev Motion Launch™ lahko v trenutku prepozna položaj in gibanje naprave zahvaljujoč vgrajenim senzorjem gibanja, ki vam omogočajo, da z napravo komunicirate brez obračanja zaslona. Z enostavnim potegom s prstom prek zaslona se naprava aktivira. Auto Answer pa vam omogoča, da se oglasite na telefon tako, da napravo prislonite na uho, ne da bi se dotikali zaslona (koristno orodje, če telefon zvoni, ko delate na vrtu ali pomivate posodo), medtem ko z dvojnim dotikom zaklepate ali odklepate zaslon.

Interaktivna maska HTC DotView™ – zaščitite telefon z retro sijajem

Omenjeni šesti čut gre celo korak dalje; Motion Launch™ lahko razširite tako, da se dvakrat dotaknete maske, na zaslonu katere lahko tako vidite čas, vremensko napoved, nova sporočila, elektronsko pošto in klice, ne da bi se dotikali ali aktivirali zaslon. Poleg tega tak poseben telefon zasluži tudi ohišje, ki ga ščiti in prispeva k njegovemu inovativnemu dizajnu ter največji funkcionalnosti na trgu.

Spremenjen je tudi način, na katerega ljudje uporabljajo svojo baterijo. V primeru pametnega telefona HTC One (M7), je HTC povečal porabo energije, tako da ste lahko od svoje naprave prejeli največ. Pri telefonu HTC One (M8) je ta lastnost dvignjena na novo raven; baterija naprave zdaj traja tudi do 40 % dlje. V napravo je vgrajen tudi nov način delovanja, za katerega je značilna ekstremna varčnost energije (extreme power saving mode) in ki podaljšuje življenjsko dobo baterije. Ko je popolnoma napolnjena, baterija deluje do 14 dni in še vedno omogoča sprejem klicev, sporočil in elektronske pošte. Lahko se aktivira ročno ali samodejno in prinaša 60 dodatnih ur pripravljenosti (standby) z 20 % kapacitete, 30 ur z 10 % ter 15 ur s 5 %, zato vam ni treba skrbeti, da boste ostali brez baterije, če ste ostali zunaj do poznega ali planinarite.

Nova naprava HTC One (M8) je znova premaknila meje avdio izkušnje. Najnovejša tehnologija HTC BoomSound ustvarja močan in kristalno čist zvok z bogatimi toni, od basov do visokih tonov. Zvok je 25 % močnejši od zvoka, ki ga ustvarja HTC One (M7); kakovost je enaka, ampak ima novi HTC One (M8) na sprednji strani dvojne stereo zvočnike, z novimi ojačevalci, preoblikovanimi zvočnimi komorami ter prilagojenim avdio profilom, ki nudi vrhunsko uporabniško izkušnjo.

Rešitev HTC BlinkFeed je zdaj še bolj intuitivna, z možnostjo stalnega premikanja po vsebini (scrollling) za lažje pregledovanje le-te ter z nastavljivimi okni za prikazovanje vsebine (tiles) in novim formatom, ki prikazuje članke izjemno pregledno in očem prijazno.

HTC Sense™ TV vam zdaj prinaša športne statistike desetih najbolj priljubljenih športov na svetu v živo; oboževalci športa imajo dostop do najaktualnejših rezultatov, statistik in najbolj svežih novic s tekem.

Dostopnost

Novi HTC One (M8) bo na voljo pri vseh treh hrvaških in slovenskih mobilnih operaterjih od 5. maja 2014, na trgu Bosne in Hercegovine pa bo naprava na voljo od sredine maja naprej.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več