Telefoni
27.03.2011 08:22
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja tridimenzionalni HTC EVO 3D

EVO 3D bo eden izmed paradnih konjev podjetja HTC v letošnjem letu.
EVO 3D bo eden izmed paradnih konjev podjetja HTC v letošnjem letu.

Številna podjetja v svojo prodajno linijo vedno bolj vključujejo produkte, ki omogočajo prikaz tridimenzionalne slike. Sprva so bili to le proizvajalci televizijskih aparatov, sedaj pa se s tridimenzionalno tehnologijo vse bolj spogledujejo tudi proizvajalci mobilnih telefonov. Med njimi je tudi svetovno znano podjetje HTC, ki je za letošnje poletje napovedalo zanimiv mobilni telefon EVO 3D, ki je zmožen na svojem 4,3-palčnem (10,9-centimetrskem) zaslonu prikazovati tovrstno sliko. Pri tem pa je pomembno omeniti, da za gledanje takšne slike pri njem niso potrebna namenska očala, ki so sicer praviloma potrebna pri tridimenzionalnih televizijskih aparatih.

Poleg tridimenzionalne slike pa HTC EVO 3D ponuja še marsikaj. Gre za mobilnik z operacijskim sistemom Android 2.3 Gingerbread, ki ima vgrajeno podporo za 4G omrežje, izjemno hiter 1,2-gigaherčni dvojedrni procesor Qualcomm Snapdragon, en gigabajt RAM pomnilnika ter štiri gigabajte notranjega spomina za shranjevanje podatkov. Spomin se da tudi povečati, in sicer z microSD karticami (do 32 gigabajtov).

Zanimivo je tudi to, da lahko HTC EVO 3D s pomočjo dveh kamer, ki vsaka zase premore pet megapikslov, tudi sam snema tridimenzionalne video posnetke ter slike. Ker veliko ljudi tarna nad slabimi baterijami v mobilnikih HTC, ima ta mobilnik vgrajeno baterijo s kar 1.730 mAh. Kljub temu pa bodo šele prvi testi pokazali, ali je ta baterija primerna za takšno strojno zverino, kot je HTC EVO 3D. Omenimo še, da za zdaj ni znano, ali bomo mobilinik ugledali tudi v Evropi, saj je njegov prihod trenutno potrjen samo za ameriški trg.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več