Telefoni
17.09.2013 14:26
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najtanjši pametni mobilnik Huawei Ascend P6 tudi v Sloveniji!

Huawei je nedavno predstavil svojega novega (bodočega) paradnega konja, telefon Ascend P6. Ni težko ugotoviti, da Huawei z omenjenim aparatom cilja v sam vrh mobilne telefonije, saj niso prav nič skoparili pri tehničnih lastnostih telefona, še manj pa pri kvaliteti izdelave.
Najtanjši pametni mobilnik Huawei Ascend P6 tudi v Sloveniji!
Najtanjši pametni mobilnik Huawei Ascend P6 tudi v Sloveniji!

Huawei Ascend P6 je s 6,18mm najtanjši pametni mobilnik na trgu. Izdelan je iz brušenega aluminija, ekran pa je dodatno zaščiten s steklom Gorilla. Ko držimo telefon v rokah, je občutek zares izvrsten in tu se Huawei Ascend P6 brez težav lahko primerja z Applovimi iPhoni. Na obrobju ohišja opazimo gumb za priklop in nastavitev glasnosti, konektor za polnjenje (micro USB) in režo za SIM kartico ter (microSD) spominsko kartico (podpora do 32GB). Zanimivo, obe omenjeni reži sta narejeni podobno, kot je to urejeno pri Applu ali pri Nokiji Lumia, kar pomeni, da boste za odpiranje le teh, potrebovali posebno odpiralo. Ker pa ravno tega odpirala po navadi nimamo ob sebi, ko ga potrebujemo, in potem režo odpiramo s šivanko ali sponko, je Huawei našel preprosto, a vrhunsko rešitev – odpiralo so vztavili kar v ohišje in tako je praktično ves čas z vami. Sijajno!

Tudi tehnično je Huawei Ascend P6 izvrsten telefon. Na zadnji strani telefona je nameščena kamera 8MP, z zelo zmogljivo LED bliskavico. Posebnost je sprednja kamera, ki zajema slike z ločljivostjo kar 5MP. Huawei tu prav gotovo cilja na uporabnike, ki veliko uporabljajo internetno telefonijo, ali pa socialna omrežja, kjer želijo deliti svoje slike. Skratka, zanimivo. Telefon poganja štiri jedrni procesor s hitrostjo 1,5Ghz. Procesor je dovolj močan, da brez težav poganja vse novejše igre in nameščeni operacijskih sistem Android Jelly Bean 4.2.2. Naj omenimo, da je na telefonu prednastavljen Huaweijev uporabniški vmesnik, ki je nadvse zanimiv in uporaben.

Po eni strani bi lahko dejali, da je telefon namenjen poslovnim uporabnikom, saj s svojim izgledom deluje kot resen, prestižen poslovni telefon. Po drugi strani Ascend P6 vsebuje stvari, ki bi se jih razveselili vsi najstniki. Glede na dejstvo, da bo cena zagotovo nižja od primerljivih aparatov (Samsung Galaxy S4, HTC One, Apple iPhone5) lahko rečemo, da bo Huawei Ascend P6 odlična izbira za izjemno širok krog kupcev. Glede na videno, bo zadovoljil prav vse.

Huawei Ascend P6 je v tem trenutku na voljo v redni prodaji in pri našem največjem mobilnem operaterju, v kratkem pa ga lahko pričakujemo tudi v ponudbi drugih operaterjev. Uradni zastopnik blagovne znamke Huawei za Slovenijo, podjetje AkustikaGroup d.o.o. nam zagotavlja, da so zalogo dovolj velike in da za omenjeni aparat pripravljajo tudi širok nabor dodatne opreme (dodatni polnilci, ovoji, zaščite,…).


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več