Telefoni
07.10.2019 15:30
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vse, kar je Microsoft naznanil na Surface dogodku

Vse, kar je Microsoft naznanil na oktobrskem Surface dogodku
Vse, kar je Microsoft naznanil na oktobrskem Surface dogodku

Microsoft je 2. oktobra v New Yorku na Surface dogodku predstavil serijo novih produktov, nekaj posodobitev že obstoječih in eno povsem nepričakovano presenečenje. Vsi predstavljeni produkti na nek način spadajo med Surface računalnike, vendar vsekakor nismo pričakovali, da bo Microsoft razkril nekaj, kar je v resnici “Surface telefon” v obliki Surface Duo. Kot omenjeno smo lahko spoznali nekaj bolj konvencionalnih novosti, hkrati pa je dogodek pomemben mejnik podjetja, saj se je Microsoft usmeril v proizvodnjo Android tablice, ki je v resnici telefon – samo dve leti po tem, ko je naznanil, da je s telefonom Windows Phone tudi uradno konec.

Pomembno je izpostaviti, da Microsoft na dogodku ni predstavil produkta Surface Book 3, kar je mogoče znak, da bo dotične linije računalnikov počasi konec, prihaja pa morda že nova serija. Ne glede na vse bi si dogodek lahko v največji meri zapomnili po tem, da se je Microsoft v celoti usmeril v smer strojne opreme. Pa si poglejmo, kaj vse je je Microsoft naznanil na oktobrskem Surface dogodku.


Surface Neo

Gre za težko pričakovano “dual-screen” Surface napravo. V prodajo ne bo šla pred letom 2020, prav tako ni znana cena, je pa upogljiva tablica s to razliko, da se ekrana kot takega ne zloži. Surface Neo bo poganjal novi Windows 10X, ki je sicer še nedokončana verzija Microsoftovega zloglasnega operacijskega sistema. Dvojna ekrana sta 9-inčna, kot dodatek k tablici pa dobimo še tipkovnico in digitalno pisalo. Več o tablici Surface Neo si lahko preberete tukaj: Surface Neo.


Surface Duo

Surface Duo je daleč največje presenečenje dotičnega dogodka, kajti Microsoft se je odločil, da izdela pametni telefon, za katerega smo mislili, da ga nikoli ne bomo spoznali. Microsoft sicer napravo ni poimenoval telefon, namreč Duo je manjša verzija naprave Surface Neo – z njim pa lahko vseeeno opravljamo klice. Poganjal ga bo Android, in sicer z novo Microsoftovo preobleko. Novinarjem na dogodku uporaba nove naprave ni bila omogočna, kar pomeni, da podatkov o ceni in ostalih specifikacijah še nimamo. Znano je samo to, da bo prodaja Surface Dua stekla naslednje leto, skupaj z Neom. Več o napravi Surface Duo si lahko preberete tukaj: Surface Neo.


Surface Laptop 3

Če se dotaknemo še naprav, ki bodo na voljo v bližnji prihodnosti, je med najbolj zanimivimi zagotovo Surface Laptop 3. Nadgradnja dizajna prvih dveh generacij, ki ponuja ali tkanino Alcantara, ali novi aluminijev dizajn. Z novimi črnimi robovi je Surface Laptop 3 zelo podoben Applovemu MacBook Air-u. Microsoft vseeno trdi, da naj bi njihov računalnik bil 5-krat hitrejši. Prvič bosta na voljo dve različni velikosti ekranov, 13,5-inčni in 15-inčni. Oba ekrana bosta na dotik, zanimivo pa je morda to, da 13,5-inčni računalnik uporablja Intelov procesor, medtem kot je 15-inčna naprava opremljena s procesorjem AMD Ryzen. Začetna cena računalnika bo $999, prednaročila pa bodo možna od 22. oktobra naprej. Več o napravi Surface Laptop 3 si lahko preberete tukaj: Surface Laptop 3.


Surface Pro X

Sicer ne tako veliko presenečenje kot Duo, vendar vseeno nepričakovana poteza Microsofta. Surface Pro je precej nadgrajena “2-in-1” verzija naprave Surface Pro 7. Vidimo lahko tanjše robove ekrana, ekskluzivna pa je tudi uporaba ARM arhitekture. Prodaja naprave Surface Pro X bi naj stekla 5. novembra za začetno ceno $999.


13-inčni ekran tablice je povezan z redizajniranim TypeCover-jem, posebno mesto pa ima tudi nova verzija Surface Slim Pen pisala. Enako, kot smo to lahko videli pri najnovejšem iPadu Pro in pisalu Pencil, se tudi Slim Pen polni brezžično. Microsfot je na brezžično polnjenje na dogodku dal poseben poudarek, kljub temu pa je najbolj vroča lastnost nove naprave povezljivost 4G LTE. Upamo, da bo Surface Pro X ponudil baterijo, ki bo zdržala cel dan normalne rabe. Več o napravi Surface Pro X si lahko preberete tukaj: Surface Pro X.


Surface Pro 7

Microsoft se je odločil, da eno svojih najbolj popularnih serij Surface Pro ne bo pretirano spreminjal. Številka 7 je zamenjala številko 6, cena pa se giblje med $749 in $2299, odvisno od tega, o kakšnih specifikacijah govorimo. Praktično nujna tipkovnica je opcijska, kar še vedno povzroča kar nekaj preglavic potencialnim kupcem naprave. Največja sprememba pri novem Surface Pro 7 je 10. generacija Intelovega procesorja in končno tudi USB-C vhod, ki se je v seriji Surface Pro pojavil šele prvič. Več o napravi Surface Pro 7 si lahko preberete tukaj: Surface Pro 7.


Surface Earbuds

Za tem, ko je Microsoft predstavil Surface Headphones, je na dogodku javnosti prvič predstavil tudi nove Surface Earbuds. Roko na srce, slušalke izgledajo milo rečeno čudne, kajti Microsoft je izbral dizajn, kakršnega še nismo videli pri tovrstnih slušalkah. Glavni razlog, zakaj se je Microsoft odločil za takšen dizajn je, ker si želi, da bi uporabniki lahko z gestami upravljali predvsem Microsft Office paket. Lastnost, za katero po vsej verjetnosti niste niti pomislili, da bi jo lahko pričakovali od slušalk kajne?


Prodaja slušalk Surface Earbuds bi se naj začela proti koncu leta, in sicer za začetno ceno $249. Najboljša stvar pri teh slušalkah je, da bodo ponujale 24-urno avtonomijo. Več o slušalkah Surface Earbuds si lahko preberete tukaj: Surface Earbuds.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več