Telefoni
10.01.2014 08:40

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik Nokia z Androidom kmalu naprodaj?

Zanesenjaki spletnega portala @Evleaks so na družbenem omrežju Twitter objavili nove fotografije pametnega mobilnega telefona Nokia Normandy s predelanim Androidom. Novost bi lahko luč sveta ugledala že v prvi polovici letošnjega leta, v kolikor to »namero« seveda ne prepreči Microsoft.
Cenovno ugodni pametni mobilni telefon Nokia s predelanim Androidom naj bi luč sveta ugledal že v prvi polovici letošnjega leta.
Cenovno ugodni pametni mobilni telefon Nokia s predelanim Androidom naj bi luč sveta ugledal že v prvi polovici letošnjega leta.

Čeprav je Microsoft praktično že prevzel vajeti oddelka mobilne telefonije podjetja Nokia, spletne govorice o prvem mobilniku finskega giganta z mobilnim operacijskim sistemom Android ne pojenjajo. Zanesenjaki spletnega portala @Evleaks so namreč na družbenem omrežju Twitter objavili nove fotografije o težko pričakovanem pametnem mobilnem telefonu Nokia družine Normandy. Ti so za nameček celo prepričani, da bi lahko novost luč sveta ugledala že v prvi polovici letošnjega leta, v kolikor to »namero« seveda ne prepreči Microsoft.

Iz objavljenih fotografij je razvidno, da pametni mobilni telefon Nokia družine Normandy ne bo opremljen s fizičnimi gumbi in za zajem fotografij bo na voljo bliskavica LED. Iz trenutno znanih podatkov je še znano, da bo prvi pametni mobilni telefon Nokia Normandy za prikazovanje slik uporabljal 4-palčni (10,2-centimetrski) zaslon z razmerjem stranic 16 proti 10. Novost naj bi merila le 114 x 62 x 9 milimetrov ter naj bi bila naprodaj v črni, beli, rdeči, rumeni, modri in temno zelene barve. Cenovno ugodni pametni mobilni telefon finskega giganta naj bi omogočal poganjanje mobilnih aplikacij Android, pri čemer bo dostop do aplikacij preko portala Google Play kakopak onemogočen.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888