Telefoni
16.01.2014 06:05

Deli z drugimi:

Share

Prvi mobilnik Nokia z Androidom vse bolj verjeten

Nokia naj bi svoj prvi pametni mobilni telefon z mobilnim operacijskim sistemom Android razkrila že konec februarja v okviru barcelonske konference Mobile World Congress 2014. Za dodaten dvig temperature pa so z objavo fotografije novosti poskrbeli zanesenjaki spletnega portala ViziLeaks.
Cenovno ugodni pametni mobilni telefon Nokia s predelanim Androidom naj bi bil naprodaj že v prvi polovici letošnjega leta.
Cenovno ugodni pametni mobilni telefon Nokia s predelanim Androidom naj bi bil naprodaj že v prvi polovici letošnjega leta.

Spletne govorice o prvem pametnem mobilnem telefonu Nokia z mobilnim operacijskim sistemom Android ne pojenjajo. Vse več poznavalcev je celo prepričanih, da bo finski gigant novost razkril že konec februarja v okviru barcelonske konference Mobile World Congress 2014. Za dodaten dvig temperature pa so poskrbeli zanesenjaki spletnega portala ViziLeaks, saj so na spletu objavili fotografijo mobilnika Nokia Normandy za katero zatrjujejo, da je povsem pristna.

Na svetovnem spletu so se za nameček pojavili tudi podatki o strojni opremi, ki so bili pridobljeni z uporabo merilnega progama AnTuTu. Iz njih je razvidno, da bo novost opremljena z digitalnim fotoaparatom ločljivosti pet milijonov točk in zaslonom ločljivosti 854 x 540 slikovnih točk. Preostali doslej razkriti podatki kažejo še na to, da bo pametni mobilni telefon Nokia družine Normandy za prikazovanje slik uporabljal 4-palčni (10,2-centimetrski) zaslon z razmerjem stranic 16 proti 10 ter da naj bi bil naprodaj v črni, beli, rdeči, rumeni, modri in temno zeleni barvi. Cenovno ugodni pametni mobilni telefon finskega giganta naj bi omogočal poganjanje mobilnih aplikacij Android, pri čemer bo dostop do aplikacij preko portala Google Play onemogočen.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več