Operacijski sistemi
03.03.2014 16:36
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zapestnica napolni mobilnik s sončno energijo

Zapestnica napolni mobilnik s sončno energijo
Zapestnica napolni mobilnik s sončno energijo

Na tržišču sicer ne primanjkuje zunanjih baterijskih vložkov in ostalih virov energije, a imajo ti eno skupno slabost – v žepu moramo nositi dodatno napravo, kar mnogim ne ustreza. Kot zanimiva alternativa nošenju dodatnih baterij in ostalih virov energije se je na Kickstarterju pred kratkim pojavila zanimiva rešitev, imenovana Carbon.

Carbon je izdelek nosljive tehnologije podjetja EnergyBionics. Izgleda kot zapestna ura, vendar je njen namen precej drugačen. Z zbiranjem sončnih žarkov nam namreč omogoča polnjenje mobilnih telefonov v najbolj bistvenih trenutkih. Nošenje okoli zapestja omogoča enostavno in udobno prenašanje naprave, na katero lahko pozabimo, dokler je ne potrebujemo.

Naprava je opremljena z baterijo kapacitete 650 miliamperskih ur, ki lahko napolni vse tipe telefonov, od iPhonov do Androidov itd., ter ima tehnološko napredne sončne celice, ki jih lahko polnimo zunaj in znotraj. Carbon polni naprave skozi 2,5-milimetrski jack vtič, z istim vtičem pa lahko s pomočjo USB-povezave napolnimo tudi Carbon. Ob strani je pritrjen čepek, ki skrbi za to, da v vtič ne zaide umazanija.

Carbon je opremljen z LED-zaslonom, ki nam prikazuje stanje baterije in status polnjenja ter se lahko obnaša kot mini svetilka v temnih kotičkih, kjer nam primanjkuje svetlobe. Edina slaba lastnost naprave je zaenkrat ta, da ne prikazuje časa, kar je za uporabnike zapestnih ur nepriročno, saj bi morali okoli zapestja nositi dve napravi, vendar pa bo podjetje za to napakico verjetno kmalu poskrbelo.

Projekt je trenutno še v zagonu, Carbon pa naj bi bil kmalu naprodaj. Zgodnji kupci naj bi za 95 dolarjev oziroma okoli 70 evrov dobili osnovni paket Carbona s črnim paščkom in barvo po lastni izbiri. Podjetje EnergyBionics želi do konca marca zbrati 48.000 dolarjev oziroma okoli 35.000 evrov, kolikor je potrebno za začetek masovne proizvodnje.

Če vam je nosljiva tehnologija zanimiva in se vam zdi izdelek uporaben, obiščite stran na Kickstarterju in si oglejte, kaj vam proizvajalci nudijo v zameno za podporo, tekoče novice o izdelku pa lahko spremljate tudi na računu podjetja EnergyBionics na Twitterju.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več