Paketi in akcije
17.03.2010 16:21
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilni internet bo pri Si.mobilu varen

Si.mobil uvaja novosti Siarhiv ter Si.internetna zaščita
Si.mobil uvaja novosti Siarhiv ter Si.internetna zaščita

Danes je najboljzelen (če imamo v mislih logotip podjetja in številna naravo-varstvena prizadevanja) slovenski operater Si.mobil, predstavil novi storitvi Si.internetna zaščita in Si.arhiv.

Pri Si.internetni zaščiti gre za protivirusni program, ki omogoča dvojno zaščito proti zlonamernim programom pri spletnem brskanju preko Mobilnega interneta in pri vseh vsakodnevnih opravilih. Storitev je na voljo vsem uporabnikom paketov Mobilni internet, stane pa 3, oziroma 1€ mesečno. Si.internetna zaščita temelji na uveljavljeni protivirusni platformi podjetja IKARUS, ki je edinstvena zaradi nudenja dvojne zaščite pred zlonamernimi programi. Si.internetna zaščita deluje tako, da nadzoruje promet s posredniškim strežnikom še preden podatki pridejo do naročnika. Omogoča tudi protivirusni pregled naročnikovega računalnika. Aktivacija in polna dvojna funkcionalnost storitve je mogoča le ob internetni povezavi preko Si.mobilovega mobilnega interneta.

Malce bolj napredna in v luči uporabnikov verjetno bolj zaželena pa je novost Si.arhiv, kjer gre za dejansko varnostno kopiranje v oblaku, oziroma na varni lokaciji. Na žalost niso imeli v mislih mobilnih naprav, temveč osebne računalnike, zanimivo pa je, da je do 1GB prostora na varnostnem strežniku (ki na naše podatke čaka znotraj EU) za obstoječe Simobilove uporabnike brezplačen. Nadgradnja do 5GB nas bo stala 5€ mesečno, oziroma 8€ za 20GB.

Od 17. marca 2010 je pravtako Si.mobilovim uporabnikom na voljo prenovljena ponudba mobilnega interneta z novim paketom Mobilni internet Pro. Paket z mesečno naročnino 24 evrov vključuje zgoraj opisani storitvi, neomejen prenos podatkov do 20 GB ter 15-dnevni brezplačni preizkus paketa.

Medtem ko resnejših podvigov, kar se tiče zakupovanja fiksne pasovne širine ali povečevanje le-te preko slovenske meje 7,2 še kmalu ne gre pričakovati, sta omenjeni novosti vsekakor korak v pravo smer.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več