Paketi in akcije
12.06.2014 22:31

Deli z drugimi:

Share

Si.mobil kot prvi slovenski operater omogočil LTE gostovanje v tujini

Si.mobil je kot prvi slovenski operater uporabnikom v tujini omogočil LTE gostovanje (podatkovni prenos), in sicer v avstrijskem omrežju A1. Gostovanje bo omogočeno tudi uporabnikom A1 v Si.mobilovem LTE radijskem omrežju.
Si.mobil ponuja neskončne klice v vsa slovenska omrežja
Si.mobil ponuja neskončne klice v vsa slovenska omrežja

Prodaja pametnih telefonov zadnja leta hitro raste, saj sta trenutno že več kot dva od treh prodanih telefonov pametna telefona. Posledica vse bolj intenzivne uporabe pametnih telefonov je, da z veliko hitrostjo raste tudi uporaba podatkovnih storitev. Danes tako večina uporabnikov že redno uporablja mobilni internet, s katerim pregledujejo elektronsko pošto, dostopajo do družabnih omrežij ali brskajo po spletu – tudi v tujini. Pri tem si želijo, da lahko po spletu prek telefona brskajo tako kot doma, hitro in brezskrbno.

Za hitrost je Si.mobil poskrbel tako, da je kot prvi slovenski operater uporabnikom v tujini omogočili LTE gostovanje (podatkovni prenos), trenutno v avstrijskem omrežju A1. Lokacije se bodo seveda povečevale, Si.mobil pa si že prizadeva LTE gostovanje čim prej omogočiti v destinacijah, kjer poletni dopust preživlja največ Slovencev (Hrvaška, Grčija, Italija).

Si.mobil vsem uporabnikom, ki bodo želeli v tujini po spletu prek telefona brskati brez skrbi, vsekakor priporoča vklop tarife EU Neskončno z neomejeno uporabo in nizkim dnevnim stroškom, le 2,99 €/dan. S tarifo EU Neskončno se bodo v tujini počutili kot doma.

Si.mobilov LTE v Sloveniji

Si.mobil bo v letošnjem letu z najsodobnejšo tehnologijo LTE pokril že 75% prebivalstva, kar vključuje tudi vsa slovenska mesta. Si.mobil z LTE omrežjem že lep čas pokriva Ljubljano, Maribor, Bled, Brnik, Kranjsko Goro in Obalo (Koper, Portorož, Izola), pred kratkim je hiter podatkovni prenos pripeljal tudi v Kranj in Celje. Si.mobilovi uporabniki lahko LTE kmalu pričakujejo še v Novi Gorici, Novem mestu in Murski Soboti, dodatno pa se bo širilo tudi vse obstoječe lokacije.

Najkasneje do leta 2017 bodo širokopasovne mobilne storitve, s hitrostjo najmanj 10 Mb/s, na voljo vsaj 95 % prebivalcem Republike Slovenije. Ob tem pa bo Si.mobilov širokopasovni mobilni internet dostopen tudi na najmanj 225 lokacijah na ruralnih območjih, ki danes veljajo za t.i. bele lise, povsem brez širokopasovnega omrežja.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več