Paketi in akcije
19.06.2010 10:44

Deli z drugimi:

Share

Si.mobil nadgradil omrežje za širokopasovni mobilni dostop do interneta

Si.mobil je omrežje za širokopasovni mobilni dostop do interneta nadgradil s tehnologijama HSDPA 7,2 in HSUPA 2,0. Družba je hkrati povečala zmogljivosti omrežja in tako omogoča še boljšo izkušnjo s storitvami mobilnega interneta.
Najcenejši klici po 8 centov/min in klici za 0 EUR znotraj Si.mobilovega omrežja do konca leta za prvih 10.000 uporabnikov.
Najcenejši klici po 8 centov/min in klici za 0 EUR znotraj Si.mobilovega omrežja do konca leta za prvih 10.000 uporabnikov.

Si.mobil s tehnologijo HSDPA 7,2 v svojem omrežju odslej omogoča prenos podatkov v smeri k uporabniku (ang. download) s hitrostjo do 7,2 Mbit/s (doslej 3,6 Mbit/s). Dejansko pričakovane hitrosti zaradi zunanjih dejavnikov in stopnje nadgradnje omrežja znašajo od 2 Mbit/s do 5 Mbit/s. Tehnologija je na voljo 64 odstotkom prebivalstva v Sloveniji.

Tehnologija HSUPA 2,0 omogoča prenos podatkov v smeri od uporabnika (ang. upload) s hitrostjo do 2 Mbit/s (doslej 384 kbit/s). Dejansko pričakovane hitrosti zaradi zunanjih dejavnikov in stopnje nadgradnje omrežja znašajo od 0,8 Mbit/s do 1,5 Mbit/s. Tehnologija je trenutno na voljo 30 odstotkom prebivalstva v Sloveniji, do konca leta 2010 pa Si.mobil načrtuje širitev, s katero želi doseči 45 odstotkov prebivalstva v Sloveniji.

Z mobilno napravo (mobilnik, USB modem, netbook ipd.) je sedaj brskanje po spletu, ogled video vsebin, pošiljanje in sprejemanje e-pošte z veliki priponkami, nalaganje dokumentov, prenos aplikacij in glasbe ter datotek v skupno rabo veliko bolj učinkovito in hitrejše.

Širokopasovni dostop do interneta preko novih tehnologij je uporabnikom na voljo brez kakršnih koli dodatnih obveznosti ali plačil. Si.mobil vsem novim naročnikom paketov Mobilni internet Plus in Mobilni internet Pro omogoča 15-dnevni brezplačni preizkus storitev.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več