Paketi in akcije
14.06.2011 14:26
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Si.mobil s fiksnim internetom, telefonijo ter poceni računalniki?

Si.mobil s fiksnim internetom, telefonijo ter poceni računalniki?
Si.mobil s fiksnim internetom, telefonijo ter poceni računalniki?

Pravkar je Si.mobil slovenski javnosti predstavil svoj novi korak v smeri k poslovnemu uporabniku. Ne gre toliko za mobilno storitev (oz. sploh), kar pomeni, da je Si.mobil prestopil mejo svoje jedrne dejavnosti. O čem je govora?

Govora je o t. i. “popolni pisarni“, ki je skupek (skoraj) vseh rešitev, storitev in izdelkov, ki jih poslovneži potrebujejo. Prav ste slišali, odslej bo, oziroma je že, mogoče z eno samo naročnino dobiti storitev mobilne telefonije in mobilnega prenosa podatkov, registracijo in upravljanje s spletno domeno, poslovno programsko opremo in storitve (storitve računalništva v oblaku obsegajo Microsoftove poslovne storitve, Googlove Aplikacije za poslovne uporabnike in Spletni FAKS), računalniško opremo in dodatke priznanih proizvajalcev (HP) po baje zelo ugodnih cenah ter celo storitev fiksne telefonije in fiksnega dostopa do interneta (slednji bodo na voljo predvidoma v prihodnjem letu). Sliši se več kot zanimivo.

Storitev Popolna pisarna Si.mobil izvaja skupaj s partnerji, in sicer z globalnima ponudnikoma Microsoft in Google, z regionalnim ponudnikom storitev računalništva v oblaku Central Europe (CE) on Demand, slovenskim podjetjem Top Solutions, nemškim podjetjem Scendix Software in družbo HP.

Popolne pisarne pri Si.mobilu ne bodo prodajali v obliki paketov, temveč izključno modularno, čeprav so predstavili nekatere najbolj pogoste kombinacije, ki jih pričakujejo. Tako je zaenkrat na voljo Popolna pisarna za podjetnike začetnike (od 8,9 €/uporabnika/mesec), Popolna pisarna za mikro (od 9,4 €/uporabnika/mesec), mala (od 29,7 €/uporabnika/mesec) ter srednja podjetja (od 27,3 €/uporabnika/mesec).

Omeniti velja še, da pri takšnem pristopu ciljajo predvsem na mikro mala in srednja podjetja, čeprav menijo, da je ponudba zadovoljiva tudi za večje korporacije.

Kje torej vidijo dodano vrednost za uporabnika? Ena položnica za vse ter tehnična pomoč na enem mestu, saj vsak poslovnež dobi svojega tehničnega svetovalca. Poslovnež se mora le odločiti, za katero oblačno programsko opremo se bo odločil, Microsoft ali Google? Pri Si.mobilu verjetno pravilno ocenjujejo, da bodo mladi ter manjši podjetniki hitreje segli po Googlu ter obratno, razloge pa iščejo v »železni srajci« navade.

Pri tem dodajmo, da, ko govorimo o Google poslovnih aplikacijah v oblaku, ne gre zgolj za integracijo brezplačnih Google Appsov, temveč za implementacijo Google Apps for Business, iz česar lahko sklepamo, da so se pri Simobilu precej dobro pogodili glede cene (sicer njim ne ostane skoraj nič).

Komaj čakamo na Si.mobilov fiksni internet, telefonijo ter na izbor ter cene računalniške opreme, ki bo na voljo!


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več