Telefoni
07.05.2014 21:58
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Protivirusni programi preprečijo manj kot polovico napadov

Protivirusni programi nas ne morejo več zaščititi pred naprednimi spletnimi napadi, ki jih je žal iz dneva v dan vse več.
Protivirusni programi nas ne morejo več zaščititi pred naprednimi spletnimi napadi, ki jih je žal iz dneva v dan vse več.

V boju z internetnimi kriminalci, hekerji in drugimi uporabniki z zlonamernimi programi protivirusne rešitve izgubljajo bitko. To je za časopisno hišo Wall Street Journal priznal kar podpredsednik podjetja Symantec, ki se že več desetletij ukvarja z bojem proti zlonamernim programskim kodam. Protivirusne rešitve pa so neučinkovite predvsem zato, ker spletni nepridipravi uporabljajo nadvse napredne metode za izvajanje svojih napadov.

Strokovnjaki podjetja Symantec so pri analizi zbranih podatkov prišli do spoznanja, da lahko klasična protivirusna rešitev zaustavi le okoli 45 odstotkov spletnih napadov. Ker neučinkovitost protivirusnih rešitev zmanjšuje prihodke varnostnih podjetij, so se v podjetju Symantec odločili za povsem nov koncept zaščite računalniških sistemov, kot sta ga pred kratkim že uspešno uvedli podjetji Kaspersky in McAfee. Ti se bosta namreč namesto aktivnega preprečevanja spletnih napadov raje osredotočili na varnostne rešitve, katerih osnovna dejavnost je odkrivanje prikritih napadov in zmanjševanje škode.

Nova varnostna rešitev podjetja Symantec bo prinesla še vrsto drugih varnostnih zaščit. Med njimi bomo našli sistem za upravljanje dostopnih gesel, uspešno blokiranje neželenih sporočil in napredno zaščito uporabnikom pred širjenjem neželenih zlonamernih spletnih povezav na družbenih omrežjih.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
antivirusni program za telefon

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več