Telefoni
25.09.2013 11:07
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

BlackBerry naprodaj za 3,5 milijarde evrov!

Finančna družba Fairfax Financial Holdings je kot strela z jasnega najavila, da je za odkup podjetja BlackBerry Limited pripravljena odšteti kar preračunanih 3,5 milijard evrov. Do začetka novembra naj bi potekal skrbni pregled nekdaj izjemno uspešnega podjetja, nakar naj bi družba oddala zavezujočo ponudbo za odkup.
BlackBerry se rešuje s supermobilnikom Z30
BlackBerry se rešuje s supermobilnikom Z30

Podjetje BlackBerry Limited je samo v zadnjem letošnjem četrtletju ustvarilo za kar preračunanih 740 milijonov evrov čiste izgube in je bilo zaradi tega primorano odpustiti skupno 40 odstotkov celotne delovne sile oziroma kar 4.500 zaposlenih (http://goo.gl/Xsy1G3). Kljub temu je nekdanjemu telefonskemu gigantu uspelo relativno hitro dobiti kupca, saj je finančna družba Fairfax Financial Holdings zanj pripravljena odšteti kar preračunanih 3,5 milijard evrov oziroma preračunanih 6,7 evra na delnico. Pri tem seveda ne gre spregledati dejstva, da je omenjena družba eden največjih delničarjev družbe BlackBerry Limited in zaradi slabih poslovnih rezultatov slednje tudi največ izgublja.

Družba Fairfax Financial Holdings je skupaj s konzorcijem manjših lastnikov in drugih finančnih institucij odločena podjetje BlackBerry Limited vrniti v zasebne roke in ga nemudoma umakniti z borzne kotizacije. S tem bi namreč družba pridobila na večji samostojnosti ter bi lahko lažje in predvsem hitreje izvedla vse nujno potrebne reforme poslovanja. Do začetka novembra naj bi potekal skrbni pregled nekdaj izjemno uspešnega podjetja, nakar naj bi družba Fairfax Financial Holdings oddala zavezujočo ponudbo za odkup. Družba BlackBerry Limited ima sicer pravico, da v tem času najde boljšega ponudnika, čeprav so mnogi strokovnjaki prepričani, da je to, bolj kot ne, misija nemogoče.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več