Telefoni
25.08.2017 20:30

Deli z drugimi:

Share

4 stvari, ki jih Samsung Galaxy Note 8 zmore, Galaxy S8 pa ne

4 stvari, ki jih Samsung Galaxy Note 8 zmore, Galaxy S8 pa ne
4 stvari, ki jih Samsung Galaxy Note 8 zmore, Galaxy S8 pa ne

Poleg večjega ekrana in nekoliko bolj škatlastega dizajna, je Note 8 v primerjavi z modeloma Galaxy S8 in S8 Plus za sebe obdržal nekaj specifičnih lastnosti.

Pisanje po ekranu

Ena najbolj prepoznavnih značilnosti Samsunga Note telefona je od nekdaj večji ekran in pisalo “S-Pen”. Novi model Note 8 ima ob sebi vodoodporno pisalo “S-Pen”, ki je za razliko od predhodnic bolj občutljivo in lažje vodljivo, torej bolj praktično za uporabo. Samsung je precej izboljšal svoje pisalo in vključil tehnologijo “Screen Off Memo”, prav tako pa prevajanje. Slednje je sedaj napredovalo do te mere, da ni možno predvajati zgolj posameznih besed, temveč tudi cele stavke, kar je zagotovo velik skok naprej.

Snemalni triki s kamero

Ta izboljšava oz. prednost pred modelom S8 je precej očitna, saj ima Note 8 dvojno kamero, medtem ko S8 še vedno ostaja pri eni. Dvojna kamera uporabniku omogoča fotografije, ki vsebujejo več “globinskih” informacij, kar posledično pomeni poseben učinek fotografije. Z drugimi besedami, subjekt fotografije je v fokusu, medtem ko je ozadje zamegljeno. Tako nastajajo tudi najkvalitetnejše fotografije, za katere Samasung trdi, da so trenutno daleč najboljše med vso konkurenco mobilnih telefonov. Pri telefonu Samsung Galay Note 8 imamo na voljo lastnost “Live Focus”, s katerim lahko prilagajamo kako močno si dotični učinek želimo izpostaviti. Še ena zanimiva lastnost je na voljo uporabniku, in sicer “Dual Capture”, ki nam omogoča, da “(od)zoomiramo” iz fotografije, ki je zajeta s strani obeh zadnjih kamer. To rezultira v prikazu celotne scene in ne zgolj originalnega subjekta.

Sporočila v živo

Podobno kot smo že videli pri Applu “Digital Touch”, “Live Messages” omogočajo deljenje animiranih sporočil, ki jih sami narišemo ali napišemo. Z uporabo pisala “S-Pen” lahko na sliko ali na prazen ekran ročno napišemo sporočilo in Note 8 bo sledil vsakemu gibu pisala. Deljenja slika se pretvori v standardni animirani GIF in bi morala biti kompatibilna z vsemi napravami.

App Pair

Upravljanje aplikacij v večih oknih naenkrat ni nekaj novega za Samsungove naprave, kajti Samsung je to lastnost implementiral v svoje naprave veliko pred Googlom, ki je podobno lastnost uporabil s prihodom sistema Android Nougat. Z modelom Note 8 Samsung še dodatno poenostavlja način uporabe dveh aplikacij naenkrat. Tehnologija je imenovana App Pair in je del “Edge” ekrana. Z uporabo “App Pair-a” lahko izberemo recimo dve aplikacijo, koledar in sporočila ter obe uporabljamo hkrati. Odpreta se v deljenem načinu, nekaj podobnega kot pri računalnikih. Za uporabo “App Pair-a” lahko izberemo katerokoli aplikacij, edini pogoj je, da podpira “multiwindow” način.

Samsung Experience

Nekatere od opisanih lastnosti, recimo “Live Messages” in “App Pair”, niso odvisne od strojne opreme in zato lahko Samsung brez težav posodablja “Samsung Experience” programsko opremo, ki trenutno biva na vseh sedanjih Samsung napravah z enakimi lastnostmi.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več