Telefoni
27.03.2018 18:41

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy Note9 še boljši od Galaxyja S9

Samsung Galaxy Note9 še boljši od Galaxyja S9
Samsung Galaxy Note9 še boljši od Galaxyja S9

Po izidu vrhunskega Galaxyja S9 se je zdelo, da manevrskega prostora za izboljšave Nota9 zmanjkuje oz. ga praktično več ni. Če primerjamo Samsung Galaxy S9 z ostalimi največjimi rivali, Samsung še enkrat več potrjuje vsem dobro znano strategijo, in sicer “sposojanje” lastnosti rivalov in dodajanje “Samsung čarovnije”. Seveda pa ne smemo pozabiti, da Samsung svoje nove izdaje predstavi prbiližno 6 mesecev po Applu in Googlu, kar se je izkazalo kot velik prednost.

Slaba stran tega je, da za naslednjo “veliko” napravo, torej Galaxy Note9, ostane manj prostora za napredek. Kljub temu pa po zadnjih informacijah, ki prihajajo s strani medija Korea Herald (vire črpa neposredno iz industrije), Samsung za naslednjo napravo pripravlja “in-display” čitalec prstnih odtisov, ki bi morda uspel pritegniti množico novih kupcev.

Za vse tiste, ki zadeve ne poznate, “in-display” čitalci prstnih odtisov so naslednja generacija čitalcev, ki bi lahko revolucionarno spremenili razmerja na trgu mobilne telefonije. Ideja je, da se čitalec prstnih odtisov postavi v ekran oz. za ekran in ne na zadnjo stran naprave oz. na spodnji rob naprave, kar pomanjša velikost ekrana. Obstajajo precej jasne prednosti lociranja čitalca drugje kot na zadnjo stran naprave, hkrati pa obstaja potencial za prihranek notranjega prostora, kar bi lahko pomenilo nekoliko večje baterije in resnično “all-screen” ekrane.

Heraldovi viri sicer poročajo, da se Samsung ni dokončno odločil, ali bo dejansko vključil tehnologijo v prihajajoči se Note 9, ki naj bi izšel avgusta letos. Tehnološki gigant potrebuje zgolj 5 mesecev za dokončanje naprave – končna odločitev glede “in-screen” čitalca prstnih odtisov bo padla v naslednjem mesecu.

“Odločitev sloni na dveh faktorjih: stroških in pričakovanjih. Podizvajalec, ki za Samsung Electronics izdeluje tehnologijo skenerjev prstnih odtisov na fleksibilnih AMOLED ekranih, trenutno intenzivno dela na izboljšanju tehnologije same. Trenutno je še dovolj časa, da podjetje izboljša in izpopolni tehnologijo, da bo ta dejansko zadostila pričakovanjem Samsunga. Pred izidom Nota 9 konec avgusta je nujno potrebno, da tehnologija deluje brezhibno”, so zapisali na portalu Korea Herald.

Glede na grobe ocene bi naj tehnologija “in-display” skenerjev, zaradi svoje kompleksnosti, stala precej več kot Face ID tehnologija. Po nekaterih ocenah strokovnjakov bo strošek na napravo $15,2. Če bo Samsung zadovoljen z izdelkom, to ne bo prvič, ko bi Samsung model Note uporabil kot neke vrste testno varianto, preden se tehnolgija začne uporabljati na glavni liniji telefonov Galaxy. Če se spomnimo je Samsung podobno izvedel že z vpeljavo ukrivljenih ekranov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več