Telefoni
12.08.2018 10:18

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy Note 9 proti Samsung Galaxy S9: Kje so razlike?

Samsung Galaxy Note 9 proti Samsung Galaxy S9: Kje so razlike?
Samsung Galaxy Note 9 proti Samsung Galaxy S9: Kje so razlike?

Samsung Galaxy Note 9 je pred vrati. Nas pa je zanimalo, kaj je tisto, kar najbolj razlikuje Note 9 od predhodnika Note 8 in Samsunga Galaxy S9 Plus? Je to dizjan, notranji pomnilni, ekran, ali karkoli četrtega? Za vas smo pripravili kratek pregled največjih razlik med dotičnimi Samsungovimi modeli.

Oblika

Največja razlika med modeloma Note 9 on S9 Plus je verjetno ukrivljenost robov napar, kajti pri Notu 9 lahko takoj opazimo bolj ravne linije, medtem ko S9 Plus ponuja ukrivljene robove. Note 9 od vseh primerjanih naprav ponuja največji ekran, medtem ko pri vseh govorimo o Super AMOLED ekranu, ki zagotovo spada med najboljše na trgu. Note 8 ima zgolj eden stereo zvočnik, ostala dva modela imata po dva zvočnika, kar je opaziti tudi pri sami kvaliteti poslušanja glasbe. Vsi trije telefoni imajo dvojno zadnjo kamero (12MP), je pa recimo razlika ta, da S9 Plus ponuja vertikalno razporejene leče, Note 9 pa horizontalno. Kamera Nota 8 nekoliko zaostaja za ostalim akterjema, sicer ne po številu megapikslov, temveč po ostalih lastnostih in nastavitvah, ki pri Notu 9 on Galaxyju S9 Plus zares spadajo v sam vrh. Čitalec prstnih odtisov je ob strani kamer in ne po njimi. Vsi trije modeli so si skladni tudi po 8 MP “selfie” kameri. Tisto, kar pri Notu 9 najbolj odstopa od ostalih dveh modelov kar se tiče kamere je AI (umetna inteligenca) procesiranje med samim fotografiranjem. Kamera namreč sama prepozna ali slikamo hrano, živali ali osebo in temu primerno prilagodi nastavitve fotografiranja.

S-PEN pisalo

Največja razlika med obema modeloma Note je pisalo S-pen. Pri Notu 9 je opremljeno s tehnologijo bluetooth, preko katere lahko upravljamo s predvajalnikom glasbe, ali fotografiramo brez, da bi se fizično dotaknili naprave. Zanimiva lastnost je tudi ta, da se S-pen pisalu pri Notu 9 avtomatsko polni, ko jo vtaknemo v odprtino na telefonu.

Pomnilniški prostor

Če iščete telefon z največ pomnilniškega prostora, potem je Note 9 prava izbira za vas. Osnovni model ponuja 128 GB pomnilniškega prostora, obstaja pa tudi verzija s 512 GB. S9 Plus in Note 8 oba ponujata ali 64, 128 ali 256 GB prostora, nimata pa modela s 512 GB. Če vam pomnilniški prostor pri katerem od predstavljenih modelov ne zadostuje, lahko pri vseh treh dodatno uporabite MicroSD kartico, s katero še dodatno razširite vaš manevrski prostor.

Baterija

4000 mAh je najbolj zmogljiva baterija med druščino modelov, ki poganja Note 9. Po Samsungovih besedah bi naj dotična baterija držala cel dan, ampak je seveda odvisno od tega, kako intenzivno uporabljamo napravo. S) Plus poganja 3,500 mAh baterija, medtem ko Note 8 ponuja 3,300 mAh baterijo.

Če potegnemo črto in naredimo kratek pregled, vidimo, da med telefoni ni pretiranih razlik, vsaj kar se specifikacij tiče. Če želite bolj vzdržljivo baterijo, več pomnilniškega prostora in bolj dovršeno S-pen pisalo, potem izberite Note 9. Galaxy S9 Plus ponuja podobne lastnosti vključno z enakim procesorjem, vendar s pomembno razliko, zanj boste odšteli manj denarja.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več