Telefoni
11.01.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S10 prihaja 20. februarja?

Samsung Galaxy S10 prihaja 20. februarja?
Samsung Galaxy S10 prihaja 20. februarja?

Pametni telefoni na CES-u po navadi ne dobijo preveč pozornosti, vendar je letos Samsungu uspelo narediti ravno to, in sicer s tem, ko je naznanil datum izida 10. generacije modela Galaxy, ki naj bi nosil ime Galaxy S10. Predstavitveni dogodek bo potekal v sredo, 20. februarja, v Bill Graham Civic Auditorium v San Franciscu. Samsungovi dogodki “Unpacked” vedno postrežejo z zanimivimi novostmi, letošnji dogodek pa bo za Samsung verjetno bolj pomemben kot kdajkoli prej.


Še vedno ostaja dejstvo, da je Samsung največji prodajalec pametnih telefonov na svetu. Ne glede na to se pri Samsungu še kako dobro zavedajo, da jim kitajski rival Huawei tesno diha za ovratnik, prav tako pa se ne bo predal niti trenutno tretjeuvrščeni Apple. Huawei je tako za Samsung kot Apple postavil visoke standarde in vprašanje je, ali jih bosta nekdaj nepremagljiva tehnološka velikana lahko dosegla oz. presegla.

Medtem, ko se Huawei sooča s popolnoma drugačnimi težavami, celotna industrija čuti upad prodaje. Celo Apple, ki je lansko leto postavil rekord v vrednosti podjetja, je prejel hladen tuš pri prodaji modelov iPhone XS, iPhone XS Max in iPhone XR. Samsung se je za trenutek usmeril v razvoj kar nekaj novih naprav, med katerimi lahko najdemo upogljivi telefon in ostale naprave, ki so pripravljene za 5G omrežje, o katerem vsi toliko govorimo.

Samsung Galaxy S10

Samsung o svojem novem pametnem telefonu ni bil ravno radodaren z informacijami. Vse, kar je razkril, je bilo to, da bo dogodek 20. februarja, dodal je še uro dogodka in URL naslov, kjer bo dostopen prenos v živo. Na CES-u so uporabili eno sliko, s katero so sporočili vse našteto, in to je bilo to. Uporabili so številko 10, ki seveda predstavlja 10. obletnico Samsungovega telefona ali pa Galaxy S10.

Dobro vemo, da Samsung pripravlja več novih pametnih telefonov: naslednik telefona Galaxy S9, upogljivi telefon, ki bi ga lahko poimenovali Galaxy X in 5G naprave za Verizon in AT&T. O novem modelu Galaxy S10 se širijo raznorazne govorice, med drugim tudi ta, da naj bi dobili kar tri ločene telefone S10: standardni Galaxy S10, večjo verzijo modela S10 Plus in S10 Lite / ali S10 E.


Predstavitev dveh novih naprav na enem dogodku bi lahko za Samsung pomenila precejšnje tveganje, kajti ena od naprav bi lahko zasenčila drugo. Upogljivi “Galaxy X” bi definitivno prevzel vso slavo dokaj dolgo pričakovanega modela Galaxy S10.


Sploh pa ni nujno, da bo Samsungov upogljivi telefon, katerega prototip je bil predstavljen novembra lani, izšel na dogodku 20. februarja, kajti Samsung bi lahko dogodek spet izkoristil za to, da še nekoliko draži svoje oboževalce. Mobile World Congress je tik pred vrati in vsi dobro vemo, da je ravno ta dogodek tisti, ki je Samsungov najljubši, kar se tiče razkrivanja novih naprav. Morda pa se bo Samsung odločil še za en “Unapcked” dogodek v New Yorku, kot je to že znal izvesti po MWC-ju.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več