Telefoni
13.03.2013 06:11
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S4: Veličastni uspeh ali polom leta?

Čeprav Samsung z raznimi marketinškimi prejemi poskuša pritegniti čim več pozornosti tako svetovnih medijev kot potencialnih kupcev, mnogi verjamejo, da z mobilnikom Galaxy S4 ne bo presegel uspeha, ki ga je dosegel z njegovim predhodnikom. Novost namreč me prinaša nič revolucionarnega, kar bi ga »povzdignilo« pred konkurenčnimi izdelki.
Samsung potrdil prihod supermobilnika Galaxy S4
Samsung potrdil prihod supermobilnika Galaxy S4

Podjetje Samsung bo po srednjeevropskem času v noči iz četrtka na petek v New Yorku predstavil naslednika pametnega mobilnega telefona Galaxy S3, ki je v zgolj nekaj mesecih prirastel k srcu milijonom uporabnikov storitev mobilne telefonije. Ker je od pričetka prodaje mobilnika Galaxy S3 minilo komajda dobrih 10 mesecev, so mnogi poznavalci prepričani, da telefonskemu gigantu z Galaxyijem S4 ne bo uspelo ponoviti uspeha njegovega predhodnika. Čeprav Samsung z raznimi marketinškimi prejemi poskuša pritegniti čim več pozornosti tako svetovnih medijev kot potencialnih kupcev, mobilnik Galaxy S4 po vsej verjetnosti ne bo prinesel nič revolucionarnega, kar bi ga »povzdignilo« pred konkurenčnimi izdelki.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S4 naj bi za prikazovanje slik uporabljal 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.920 X 1.080 slikovnih točk (format 1.080p), s katerim so sicer danes opremljeni tudi mobilniki srednjega in na Kitajskem celo nižjega cenovnega razreda. Procesor Qualcomm s 4-sredicami tudi ne bo kaj prida v pomoč, saj številni uporabniki ponujeno zmogljivost ne bodo nikoli izkoristili. Ti za nameček pri vsakdanjem delu ne bodo niti opazili razlike v primerjavi z mobilniki s šibkejšimi procesorji.

Brezžično polnjenje in tehnologijo PureView je na trg prineslo že podjetje Nokia, Sony je ponudil mobilnik z vodotesnim ohišje, podjejte HTC je pripravilo revolucionaren uporabniški vmesnik, medtem ko se lahko mobilniki Huawei pobahajo z najučinkovitejšo mobilno povezavo 4G/LTE. Zaradi tega se vse bolj zdi, da Samsung z mobilnikom Galaxy S4 uporabnikom ne bo ponudili nič revolucionarnega, s katerim bi se ti lahko bahali.

Mobilniku Samsung Galaxy S4 ne bo v pomoč niti najnovejši mobilni operacijski sitem Android 4.2 Jelly Bean, saj bo ta kmalu na voljo tako za mobilnik Sony Xperia Z kot HTC One. Morda pa ima telefonski gigant v rokavu skritega kakšnega asa, s katerim nas bo pustil brez besed. To pa bomo lahko »spoznali« šele v noči iz četrtka na petek, ko bo Samsung težko pričakovani mobilnik predstavil v New Yorku, in sicer v okviru lastne konference Mobile Unpacked 2013.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več