Telefoni
29.06.2016 17:48
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung ponovno po poteh Appla

Vaš profil na Facebooku kot dokazilo vaše identitete
Vaš profil na Facebooku kot dokazilo vaše identitete

Zdi se da se je tehnološki gigant iz Južne Koreje sprijaznil s tem, da v primerjavi z applom vedno vsaj za en korak zaostaja. Kako drugače si lahko razlagamo dejstvo, da naj bi nov fizični gumb ob spodnjem robu zaslona na pametnih telefonih Galaxy S8 bil okrogle oblike in s tem točno takšen kot ga danes poznamo na iPhonih. Do sedaj je ravno omenjeni fizični gumb bil eden izmed tistih redkih izjem, kjer pri Samsungu niso kopirali podjetja Apple. Samsung je do sedaj uporabljal podolgovato obliko z ukrivljenimi robovi in s tem povsem drugačno obliko od tiste na Apple iPhone.

Kakšen je razlog za omenjeno spremembo? Po informacijah naj bi za to bil odgovoren nov čitalnik prstnih odtisov, ki očitno najbolje deluje, če je senzor okrogle oblike. Novi Galaxy S8, ki naj bi bil predstavljen v začetku leta 2017 naj bi tako znova bolje spominjal na iPhone kar je škoda saj so pri Samsungu v zadnjih dveh letih uspeli predstaviti oblikovno samosvoj izdelek.

Po podatkih iz registra patentov pa pri Samsungu morebiti načrtujejo drugo alternativo integracije čitalnika za prstni odtis. Tako naj bi se senzor nahajal na hrbtni strani naprave in s tem podobno kot na primer pri Nexus 6P. Omenjena alternativa se zdi zelo zanimiva saj se s tem senzor nahaja neposredno pod prsti, ko uporabnik drži pametni telefon.

Po drugi strani pa se zdi čudno, da bi pri Samsungu toliko energije vlagali v omenjeno tehnologijo prepoznavanja prstnega odtisa. Težava je namreč pri tem, da čitalniki prstnih odtisov niso dovolj zanesljivi. Hkrati se na trgu pojavlja vse večji napredek pri prepoznavanju obraza ali oči na podlagi katere bi zaščita bile neprimerljivo bolj varna.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667