Telefoni
20.03.2018 11:53

Deli z drugimi:

Share

Samsung presenetil s potrditvijo modela Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9 - koncept
Samsung Galaxy Note 9 - koncept

Samsung je šele prejšnji teden začel z globalno prodajo novega Samsunga Galaxy S9, vendar se kot kaže ne misli zaustaviti, saj je prvič, prav tako uradno, potrdil prihod novega modela Note 9. Verjetno nam ni potrebno posebej razlagati, da se je Samsung želel karseda na široko izogniti velikemu pompu okrog novega Nota, vendar mu ni ravno uspelo. Nizozemska tehnološka spletna stran, GalaxyClub, je opazila, da je Samsung izpolnil prve obrazce za prihod novega modela, in sicer v Kolumbiji.

GalaxyClub poroča, da izpolnjene listine niso izdale podrobnih informacij o prihajajočem se pametnem telefonu, znan je le datum vloge – 12. marec 2018 – in ime podpisnika, ki je Samsung Electronics. Veliko govoric, sicer neuradnih, se je že širilo o novem Notu 9, sedaj pa lahko zares pričakujemo novega v seriji zloglasnih Samsungovih telefonov. Če gre dotičnim govoricam verjeti, lahko pričakujemo enega najbolj radikalnih pametnih telefonov v letu 2018. Kaj točno pomeni ta radikalnost ne vemo, lahko pa se pripravimo na velik val špekulacij, ki bodo polnile medije po svetu.

Največ govora okrog Nota 9 je teklo o dizajnu. Samsung naj bi bil odločen, da naredi prvi pametni telefon, ki bi senzor prstnih odtisov imel integriran v ekran. Tehnološki gigant je to sicer že poizkušal pri modelih Galaxy Note 8 in Galaxy S9, vendar mu je v obeh primerih zmanjkalo časa. Sedaj je pritisk seveda vedno večji, mi pa lahko le opazujemo, kako se bo zgodba odvila.

Dodatna novost Nota 9 bi naj bil (še dodatno) izboljšana kamera – boljša tudi od že tako opevane kamere na telefonu Galaxy S9 in S9 Plus. Ena najbolj očitnih izboljšav, katero bi lahko dobili je, t. i. “selfie kamera”, poleg nje pa še dvojna sprednja kamera, ki je sedaj na “meniju” vseh največjih Samsungovih rivalov. Dvojna zadnja kamera je požela veliko zanimanja javnosti in brez dvoma bo tako tudi v primeru, če bo Galaxy Note 9 imel prednjo, dvojno kamero.

Kaj lahko še pričakujemo? Zgoraj omenjena zadnja, dvojna kamera pri S9 je sicer res vrhunska, vendar Samsung ne bo ustavil svojega razvoja. Pri Notu 9 lahko morda pričakujemo je dodatne posodobitve zadnje kamere – vsekako dodatna kvaliteta nikoli ne škodi kajne? Če smo do zdaj govorili o potencialnih pozitivnih izboljšavah, ki bi jih lahko prinesel Samsung Galaxy Note 9, lahko sedaj omenimo tudi manjšo skrb, ki sliši na ime “stagnacija baterije”. To je že kar nekaj časa problem Samsungovih naprav in vprašanje je, ali bo Note 9 izstopil iz te kategorije.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več