Telefoni
11.08.2017 08:30

Deli z drugimi:

Share

Samsungov revolucionarni Note 8 bo iPhonu 6S ukradel nekaj dragocenega

Samsungov revolucionarni Note 8 bo iPhonu 6S ukradel nekaj dragocenega
Samsungov revolucionarni Note 8 bo iPhonu 6S ukradel nekaj dragocenega

Bliža se čas, ko bo Samsung končno pokazal novi Galaxy Note 8, “Galaxy S8-tablifon”, ki bo po napovedih južnokorejskega velikana poskrbel, da bomo za vedno pozabili katastrofo modela Note 7, Samsungovim “tablifonom” pa naj bi povrnil nekdanjo slavo. Do tega trenutka je o novem telefonu znanega praktično vse kar je sploh možno, vendar nove informacije kažejo, da bi Samsung lahko skopiral prepoznavno značilnost iPhona 6S, najpopularnejšega telefona iz leta 2015.

iPhone 6S je bil prvi telefon, ki je uporabnikom ponudil edinstveno tehnologijo na dotik, in sicer “3D Touch”, ki omogoča hiter dostop do aplikacij in bližnjic znotraj sistema. “3D Touch” je med drugim na voljo tudi pri iPhonu 7, pričakujemo pa lahko, da bodo vsi bodoči Applovi telefoni imeli vgrajeno dotično tehnologijo, med njimi tudi letošnji model na katerega tako težko čakamo.

“3D Touch” je marketinško ime, katerega je Apple izbral za svojo novo tehnologijo ekrana, ki zaznava pritisk na ekran in potem sproži določene “on-screen” poteze. Morda je na začetku vse skupaj izgledalo pompozno, vendar je “3D Touch” tehnologija bila zgolj košček v sestavljanki Appla, ki jo je gradil pred prihodom iPhona, katerega je napovedoval več let – naprave, katere ekran zaseda celotno sprednjo stran telefona.

Če prevrtimo čas hitro naprej do leta 2017, lahko vidimo, da je Samsung s svojim “all-screen” ekranom precej prehitel Apple. Govorimo seveda o Samsungu Galaxy S8, ki je luč sveta ugledal to pomlad. Torej telefon brez gumba “Domov” in s podaljšano površino ekrana – to naj bi Apple enako storil s prihajajočim iPhonom 8.

Novo poročilo portala “The Korea Herald ” pravi, da bo Galaxy Note 8, ki bo ponudil enak dizajn kot Galaxy S8, opremljen z ekranom na dotik, ki ga imenujemo “3-D Touch”. Ta novost bo Samsungovim uporabnikom omogočila upravljanje s skritimi meniji in bližnjicami med drugimi opravili. “3D Touch” tehnologija na “all-screen” napravah bo proizvajalcem telefonov pomagala, da preživijo odsotnost gumba “Domov”, ki je v bistvu ključni element v komunikaciji s telefonom. Poleg tega pa si ustvarjalci želijo, da bi “3D Touch” tehnologija omogočila še več kot zgolj zamenjavo gumba “Domov”.

Po pisanju Heralda naj bi Note 8 s svojim ekranom občutljivim na “silo”uporabniku ponudil enake rešitve kot jih je Samsung namenil modelu Galaxy S8 v območju kjer je bil standardni gumb “Domov”. Poročilo pa napoveduje “3D Touch” tehnologijo po celotnem ekranu, kar so napovedovale že nekatere govorice o telefonu Galaxy Note 8. Kot kaže je Samsung spoznal, da potrebuje dotično iPhone tehnologijo in sedaj načrtuje inkorporiranje v vseh sledečih napravah.

Vsekakor bo zanimivo pogledati katere “3D Touch” lastnosti bo Samsung vključil v operacijski sistem, namreč Apple ima popoln nadzor nad svojim iOS sistemom, kar mu omogoča, da vključuje različne 3D prijeme v svoje naprave. Samsung pa po drugi strani te priložnosti nima, kajti Google je tisti, ki upravlja Android in Samsung lahko zgolj dodaja stvari na vrh tega, kar Google ustvari.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več