Telefoni
23.03.2013 13:22

Deli z drugimi:

Share

Supermobilnik Samsung Galaxy S4 občutno dražji od predhodnika!

Strokovnjaki podjetja iSuppli so prepričani, da bo potrebno za pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S4 odšteti kar petino več kot za njegovega predhodnika. Skupni proizvodni stroški novinca so namreč kar za 13-odstotkov višji.
Kljub pričakovani visoki prodajni ceni, je Samsung za mobilnik Galaxy S4 prejel kar 4-krat več naročil kot pri predhodniku.
Kljub pričakovani visoki prodajni ceni, je Samsung za mobilnik Galaxy S4 prejel kar 4-krat več naročil kot pri predhodniku.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S4 je navdušil mnoge, saj je v primerjavi z njegovim predhodnikom lepši, uporabnejši in zmogljivejši. Novinec dejansko ponuja najboljše funkcije vseh vrhunskih konkurenčnih pametnih mobilnih telefonov, ki jih danes najdemo na trgu. Zaradi tega so pri analitskem podjetju iSuppli prepričani, da bo novi pametni mobilni telefon južnokorejskega giganta vsaj za petino dražji od njegovega predhodnika.

Strokovnjaki podjetja iSuppli so pri pregledu strojnih komponent Samsunga Galaxy S4 namreč prišli do spoznanja, da so proizvodni stroški novega pametnega mobilnega telefona kar za 13-odstotkov višji od predhodnika. Za proizvodnjo novinca z mobilno povezavo HSPA naj bi Samsung »zapravil« preračunanih 183 evrov, za inačico LTE pa 180 evrov. Proizvodni stroški mobilnika Samsunga Galaxy S3 pa se gibljejo okoli preračunanih 160 evrov.

Najdražja komponenta pametnega mobilnega telefona Galaxy S4 je pričakovano visokoločljivi 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon Super AMOLED, saj Samsung zanj odšteje kar preračunanih 58 evrov. Zaslonu po nabavni ceni sledijo procesorja Exynos (23 evrov) in Snapdragon (15 evrov) ter pomnilnik kapacitete 16 gigabajtov in 2-GB sistemski pomnilnik (skupno 21 evrov). Stroški proizvodnje novinca pa so ocenjeni na borih 6,5 evrov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več