Telefoni
02.03.2015 07:10
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Supermobilnika Samsung Galaxy S6 in S6 Edge še uradno!

Pametna mobilna telefona Samsung Galaxy S6 in S6 Edge sta izpolnila vsa pričakovanja!
Pametna mobilna telefona Samsung Galaxy S6 in S6 Edge sta izpolnila vsa pričakovanja!

Nedavni poslovni rezultati podjetja Samsung so pokazali, da je južnokorejskemu gigantu dobiček iz poslovanja v primerjavi z letom 2013 upadel za 32 odstotkov. Levji delež pri tem gre pripisati slabi prodaji pametnih telefonov saj je mobilna divizija v letu 2014 beležila 64 odstoten upad dobička v primerjavi z letom 2013. Zaradi tega je podjetje Samsung vse svoje upe položilo v pravkar predstavljena pametna mobilna telefona visokega cenovnega razreda, ki sta bila javnost razkrita na predvečer otvoritve konference Mobile World Congress 2015.

Pameti mobilni telefon Samsung Galaxy S6 pričakovano razpolaga s klasičnim zaslonom, medtem ko ima mobilnik Galaxy S6 Edge na levem in desnem robu zaslon ukrivljen. Predvsem slednji naj bi znatno izboljšal uporabniško izkušnjo, saj bodo uporabniki namreč pridobili dodatna miniaturna zaslona za prikazovanje informacij, kot so vsebina prejetih kratkih sporočil, podatki o vremenu, napolnjenost baterije, moč mobilnega signala in še mnogo več. Poleg tega bodo tu lahko na voljo še miniaturne ikone za hiter dostop do najpogosteje uporabljenih funkcij.

Zaslon pri obeh novincih po diagonali meri 5,1-palcev (13-centimetrov), pri čemer ločljivosti izrisa slik zanaša kar zavidljivih 2.560 x 1.440 slikovnih točk. Ohišje je pričakovano izdelano iz kakovostnega aluminija, pri čemer tako prednjo kot zadnjo stran prekriva steklo Gorilla Glass 4, ki je odporno tako na padce kot praske in udarce. Da pametnima mobilnima telefonoma Samsung Galaxy S6 in S6 Edge ne bi prehitro zmanjkalo moči pa skrbijo procesor s osmimi sredicami frekvence 2,1 gigaherca in 1,5 gigahercev, sistemski pomnilnik kapacitete treh gigabajtov in podpora za povezovanje v hitra mobilna omrežja 4G/LTE.

Pametna mobilna telefona Galaxy S6 in S6 Edge se bosta brez težav prikupila tudi ljubiteljem fotografije, saj jih je Samsung opremil z digitalnim fotoaparatom ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk, optično stabilizacijo slike, zmožnostjo samodejnega spremljanja in ostrenja izbranega predmeta tudi med snemanjem video posnetkov, ki so seveda lahko do očljivosti 4K. Za shranjevanje podatkov je na voljo do 128 gigabajtov sistemskega pomnilnika, na njem pa je pričakovano prednameščen mobilni operacijski sistem Android 5.0 Lollipop.

Samsung bo podajo novih mobilnikov Galaxy S6 in S6 Edge uradno pričel 10. aprila po celem svetu. Pri novincih so se tokrat odločil za bolj prijazen uporabniški vmesnik, manjše število prednaloženih programov, prvič pa so dodali Microsoftove, saj ima prednaložene programe OneNote, OneDrive (z brezplačnih 115 GB prostora za dobo dveh let) in Skype.

Podjetje Samsung je skupaj s pametnima mobilnima telefonoma Galaxy S6 in S6 Edge prestavil še lastno rešitev za mobilno plačevanje, ki ga je razvil skupaj s podjetjem LoopPay, in združuje dve tehnologiji. Plačevanje prek vmesnika NFC bo možno tam, kjer so na voljo združljivi bančni terminali, drugod pa bo možno plačevati s tehnologijo Magnetic Secure Transmission (MST), ki so jo prevzeli z nakupom podjetja LoopPay. Slednja pa dejansko omogoča simulacijo klasične magnetne sledi na bančni kartici s posebnim vmesnikom v telefonu. Za zdaj se Samsung še ni izjasnil o tem, kako bo z dejasnko varnostjo uporabe tega sistema, zdi pa se, da je stvar še v razvoju, saj bo Samsung Pay nared šele junija.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več