Telefoni
17.12.2017 18:04

Deli z drugimi:

Share

V prvi polovici leta 2018 prihaja Samsungov pametni zvočnik

V prvi polovici leta 2018 prihaja Samsungov pametni zvočnik
V prvi polovici leta 2018 prihaja Samsungov pametni zvočnik

Samsung bi naj v prvi polovici naslednjega leta na tržišče poslal svoj prvi pametni zvočnik. S tem bo tehnološki velikan vstopil na hudo nasien trg glasovno upravljanih naprav podjetij kot so Amazon Inc., Apple Inc. in Alphabet Inc.. Po podatkih portala Bloomberg je Samsung razkril to informacijo na planski konferenci podjetja.

Naprava, ki jo pripravlja južnokorejsko podjetje, bo temeljilo predvsem na kvaliteti zvoka in upravljanju povezanih naprav pametnega doma. V to naj bi Samsung vključil vse naprave od ključavnic, luči, kamer itd. Posamezniki, ki so za Bloomberg razkrili te informacije niso želeli biti identificirani, saj gre v tovrstnem primeru za zaupne poslovne podatke. Samsungov pametni zvočnik bo opremljen z glasovnim asistentom Bixby, ki bo tako postavljen ob bok asistentom Siri, Alexa in Google Assistant. Kot kaže bi naj pametni zvočnik bil kompatibilen s Samsungovimi televizijami, pametnimi telefoni in ostalimi napravami iz Samsungovega repertuarja. Samsung teh informacij ni želel komentirati.

Prav tako kot je Applov HomePod mišljen kot center pametnega doma, bo tudi Samsungov zvočnik igral enako vlogo za celoten ekosistem Samsungovih naprav in storitev. Med njimi lahko najdemo tudi SmartThings, storitev, katero je Samsung kupil leta 2014. Samsung načrtuje, da bo novo napravo postavil na več svetovnih trgov, med drugim tudi ameriškega. Okvirna cena naprave bi naj bila okrog 200 ameriških dolarjev. Za primerjavo naj povemo, da Amazonov Echo stane 100 dolarjev, medtem ko bo Applov HomePod stal $349. Za slednjega prav tako pričakujemo začetek prodaje v prihajajočem se letu. Takole na prvo žogo je težko oceniti, kateri od konkurentov je tisti, ki bo najboljši, vendar pa lahko pričakujete, da bomo naredili obsežno primerjavo med vsemi, ko bodo znane dodatne tehnične podrobnosti.

Eden od govorcev je razkril, da se Samsungovi načrti glede prihajajočega pametnega zvočnika še lahko spremenijo. Podjetje se zdaj v največji meri ukvarja s tem, da bi izboljšali zmožnost naprave, da uporabniku ponudi kvalitetna spletna iskanja preko zvoka. Po podatkih podjetja bi naj to orodje bilo najbolj pogosto uporabljeno med pametnimi zvočniki in Samsung si želi, da je njihova naprava ravno na tem področju najkvalitetnejša.

Prav tako kot Apple tudi Samsung na trg, kjer je pionir postal Amazon, hitro pa se mu je pridružil še Google, vstopa pozno. Zavedajo se, da kljub temu, da te naprave podjetju ne nosijo vidnejšega dobička, igrajo pomembno vlogo v prihodnosti razvoja interkacije med človekom in računalnikom. Zakaj sta se Apple in Samsung odločila za tako pozen vstopa na trg ni znano? Ali morda računata na to, da bodo ljudje že zaradi imena kupili njihove naprave? Amazon služi, ko ljudje kupijo izdelke na njihovi splerni trgovini preko Alexe in Echo zvočnika. Google je s svojim zvočnikom samo razširil svoje lovke in prodaja svoje storitve na način kot to dela pri glasbenih storitveh. HomePod bo kot smo že omenili neke vrste povezovovalni člen HomeKit pametnih naprav in bo povsej verjetnosti pomagal privabiti nekaj dodatnih naročnikov na glasbene storitve.

Po podatkih agencije Gartner, bo trg glasovno upravljanih zvočnikov do leta 2021 zrasel na 3,5 milijarde dolarjev. To je kar velik preskok, če se zavedamo, da je leta 2016 trg znašal le 720 milijonov. Proizvajaci računajo, da bodo uporabniki doma uporabljali več različnih zvočnikov za različne prostore, kar bi potencialno pomenilo, da bodo tehnološki giganti imeli več vstopnih točk do uporabnikov. Tako jim bodo lahko ponudili več svojih storitev in izdelkov. Abgusta letos je Samsungov izvršni direktor DJ Koh povedal, da podjetje dela na pametnem zvočniku, vendar ni izdal podrobnosti. Patrick Chomet, še eden od Samsungovih izvršnih mož, ki se je podjetju priključil lansko leto, je vodja tega projekta, ki trenutno dviga največ prahu znotraj poslovanja podjetja.

Eden od prototipov Samsungovega zvočnika bi naj po velikosti bil med Amazonovim zadnjim modelom Echo in Applovim HomePod-om. Podjetje bo izdalo zvočnik v večih barvah, trenutno edini prototip pa naj bi bil črne, metalne barve. Enako kot HomePod tudi Samsungov zvočnik ne bo imel ekrana, bo pa vseboval lastnost svetlobnih efektov zgornjega dela naprave.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več