Telefoni
30.11.2017 19:10

Deli z drugimi:

Share

Zakaj od prihajajočega Samsunga Galaxy S9 ne smemo pričakovati preveč?

Zakaj od prihajajočega Samsunga Galaxy S9 ne smemo pričakovati preveč?
Zakaj od prihajajočega Samsunga Galaxy S9 ne smemo pričakovati preveč?

Govorice se širijo, da bi Samsung lahko svoj novi telefon, Samsung Galaxy S9, predstavil že januarja v Las Vegasu na CES-u (“Consumer Electronics Show”). Ali smo lako navdušeni in polni priačkovanj? Kot kaže, ne ravno preveč. Ljubitelji Samsunga bosta morali na nove presežke počakati vsaj še eno leto. Tako pravijo pri VentureBeat-u, ki so se do teh informacij prikopali preko vira, ki naj bi poznal strategijo in načrte Samsunga. Galaxy S9 in S9+ bi naj kar se tiče dizajna bila enaka modeloma S8 in S8+. Samsung se je podobne poteze poslužil že nekaj let nazaj in jo uporablja vse od takrat. Recimo podobno je bilo pri prehodu iz modela S6 na S7. Apple ima zelo podobno taktiko, ki jo uporablja od leta 2008.

Južnokorejski tehnološki gigant, ki spada med največja in najuspešnejša podjetja sveta, bi naj po podatkih portala International Business Times delal razlike med standardnimi modeli in modeli +. Po zadnjih informacijah bi naj S9+ ponujal več RAM-a (6 GB) in dodatno zadnjo kamero. Oba modela bosta ohranil vhod za slušalke, kar sicer ni po godu tržišču, ki že kar nekaj časa izvaja močan pritisk na proizvajalce, da se počasi odpovejo “storomodni” lastnosti.

Samsungovi privrženci bi lahko bili zadovoljni tudi z novo idejo glede čitalca prstnih odtisov, ki naj bi spremenil svojo pozicijo. Samsung Galaxy S8 in S8+ sta naletela na marsikatero kritiko, ki je bila usmerjena na postavitev skenerja takoj zraven kamere. Rezultat tega je, da veliko ljudi pusti sledi na leči kamere, ko se recimo zmotijo pri iskanju čitalca. Nova lokacija čitalca bi naj bila pod kamero, podobno kot pri ostalih najboljših pametnih telefonih z Androidom, Google Pixel 2 in OnePlus 5/5T.

“Infinity Display”, ki je bil na Samsungovih napravah prvič predstavljen na trenutni generaciji telefonov, bo ostal, saj so uporabniki zadovoljni z ekranom, ki pokriva celotno prvo stran telefona. Izboljšal bi se naj med drugim zvok, saj naj bi zvočniki AKG stereo poskrbeli za prenovljeno avdio izkušnjo. Glede na to, da so ocene Samsungovega avdio sistema do zdaj bile zelo visoke in na trenutke celo najvišje, lahko tudi tokrat pričakujemo vrhunske rezultate.

Kljub temu, da VentureBeat verjame, da bo novi Samsungov telefon predstavljen na CES-u, podrobnosti o specifikacijah še niso znane. Uradni izid telefonov Samsung Galaxy S9 in S9+ je napovedan za marec 2018.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več