Telefoni
01.09.2012 13:16
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Androidov mobilnik z močjo procesorja Intel

Podjetje ZTE je za sejem IFA 2012 pripravilo pametni mobilni telefon Grand X IN.
Podjetje ZTE je za sejem IFA 2012 pripravilo pametni mobilni telefon Grand X IN.

Na začetku leta si je Intel zadal cilj, da se bo z mobilno platformo Medfield prebil na trg pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Novost je računalniški gigant javnosti prvič predstavil na sejmu Mobile World Congress v Barceloni, kjer je požela veliko pozitivnih kritik. Kljub temu še vedno ni priljubljena med proizvajalci mobilnih naprav. Po daljšem zatišju je namreč ZTE šele drugo podjetje, ki se je odločilo za pripravo mobilnika na osnovi Intelove mobilne platforme Medfield.

Podjetje ZTE je za sejem IFA 2012 pripravilo pametni mobilni telefon Grand X IN. Gre za mobilnik srednje cenovnega razreda, ki za preračunavanje podatkov uporablja Intelov 1-jedrni procesor Atom Z2460 frekvence 1,6 GHz Za tekoče prikazovanje grafičnih vsebin skrbi vgrajena grafika Intel GMA frekvence 400 MHz. Pri tem jima je v pomoč še sistemski pomnilnik kapacitete 1 GB.

Pametni mobilni telefon ZTE Grand X IN ima za izris grafičnih vsebin na voljo kakovosten zaslon s 4,3-palčno oziroma z 10,9-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 960 x 540 slikovnih točk. Na vgrajenem pomnilniku je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Baterija zmogljivosti 1650 mAh poskrbi, da lahko mobilnik za delo in zabavo brez težav uporabljamo vsaj en dan.

Ohišje mobilnika ZTE Grand X IN je v celoti izdelano iz plastike in je prijetno na dotik. Čeprav novinec ni peresno lahek, saj tehta dobrih 140 gramov, je dovolj kompakten, da bo zlahka zlezel v vsak žep (127 x 65 x 9,9 milimetrov). Za zajem nepozabnih trenutkov je na voljo digitalni fotoaprat ločljivosti 8 milijonov točk, medtem ko je za shranjevanje podatkov na razpolago 16 GBprostora, razširljivega preko kartic microSD (do 32 GB). Pri novincu seveda ne gre spregledati brezstične tehnologije NFC, podpore za Dolby Sound, radia FM in dveh vgrajenih mikrofonov.

Pametni mobilni telefon ZTE Grand X IN z Intelovo platformo Medfield bo septembra najprej na voljo v Grčiji in na Madžarskem. Nekoliko kasneje bo zašel še v preostale države Evropske unije. Zanj naj bi bilo potrebno v prosti prodaji odšteti okoli 300 evrov. Ker se ZTE Grand X IN zmogljivostno lahko primerja z mobilnikom Galaxy Nexus, bo ta zagotovo šel dobro v prodajo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
ZTE telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667