Poslovne rešitve
20.10.2009 12:34
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Programska oprema za nadzor dostopa na prireditve

Ceris: nadzor dostopa na prireditve.
Ceris: nadzor dostopa na prireditve.

Programska oprema za nadzor dostopa na prireditve

je celosten informacijski sistem, ki pokriva procese od spletne prodaje vstopnic, kotizacij in akreditacij, prodaje vstopnic na blagajni vstopne točke na prireditev, pa vse do nadzora vhoda v dvorano ali druge prostore z barikadami ali ročnimi terminali. Edinstvenost našega sistema je uporaba naprednih tehnologij za nadzor kontrole pristopa, kot so na primer pametne kartice. Sistem sicer omogoča združitev uporabe brezkontaktnih vstopnic ali vstopnic, opremljenih s črtno kodo, in je namenjen uporabi pri organizaciji športnih prireditev, kino predstav, gledaliških predstav, kongresov, turističnih aranžmajev, konferenc ali pa celo za kontrolo pristopa znotraj podjetji.

TICKETING SISTEM
Naša programska oprema za nadzor dostopa na prireditve je modularen in robusten informacijski sistem, ki pokriva vse procese in potrebe organizatorja prireditve. Organizator lahko izbira med posameznimi moduli informacijskega sistema pa tudi med tehnologijo črtne kode in brezkontaktno tehnologijo. Slednja je hitrejša in zanesljivejša ter omogoča veliko možnosti nadgradnje v povezavi z razvojem sistema in drugimi zunanjimi sistemi. Programska oprema je prilagodljiva in se lahko uporablja za pomoč pri organizaciji športnih, kulturnih, kongresnih in drugih prireditev. Osrednji del sistema predstavljata ticket strežnik in pomožni podporni strežnik, kjer se nahajajo vsi podatki znotraj sistema, ki so zaščiteni s požarnim zidom. S strežnikom so povezane blagajne za prodajo vstopnic, dostopne točke (“access point”) za komunikacijo z ročnimi terminali ter barikade potrebne za izvajanje kontrole pristopa v dvorane.

Programska oprema uporabniku omogoča nakup vaucherja prek spleta, s katerim lahko na blagajni prevzame vstopnico ali akreditacijo. Spletna stran za prodajo vstopnic omogoča uporabniku tudi pregled zasedenosti dvorane in rezervacijo vstopnic. Ob prihodu na prireditev uporabnik s pomočjo »brezkontaktne« vstopnice ali vstopnice opremljene s črtno kodo vstopi preko vstopne točke, opremljene z barikado. Uporabnik prisloni vstopnico na čitalec v barikadi in barikada se, če je vstopnica veljavna, aktivira in spusti uporabnika v prostor prireditve. Namesto barikad lahko naročnik uporablja tudi ročne terminale, s katerimi kontrolor preveri veljavnost vstopnice. Na ta način se zaokroži celoten proces od prodaje vstopnic do nadzora pristopa na sami prireditvi.

Prodajna mesta
Prodajnih mest je lahko poljubno veliko. Vsa prodajna mesta so povezana s centralnim strežnikom, na katerem je celotna baza podatkov. Prodajna mesta so lahko na spletni strani, v agencijah, seveda pa tudi na samih dogodkih, kjer so blagajne opremljene s touch screen računalniki, na katerih je nameščena aplikacija za prodajo vstopnic, tiskalnikom za tiskanje vstopnic, tiskalnikom za tiskanje PVC kartic, tiskalnikom za tiskanje računov in čitalcem s pomočjo katerega lahko programiramo brezkontaktne kartice.

Barikade
Barikade so osrednje mesto za kontrolo pristopa v dvorano. Čitalec v barikadi ob priloženi vstopnici aktivira mehanizem in omogoči vstop obiskovalcu. Barikada je povezana s centralnim strežnikom, tako da se poleg veljavnosti same vstopnice lahko preverja tudi ali se obiskovalec nahaja na pravem vhodu, ali vstopnica velja za to prireditev, ali je obiskovalec že enkrat vstopil na prireditev, ali je letna vstopnica veljavna itd.

Ročni terminali
S pomočjo ročnih terminalov lahko službeno osebje opravlja pregled vstopnic na enak način kot barikade. Terminali preko komunikacijskih dostopnih točk komunicirajo s strežnikom. Kontrolor skenira vstopnico in na terminalu se prikaže sporočilo, ki potrjuje ali zavrača veljavnost vstopnice.

GLAVNE ZNAČILNOSTI CERISOVE REŠITVE ZA DOGODKE
• celovita storitev od prijave na dogodek do tehnične izvedbe nadzora nad dostopom na prireditev in na posamezne sekcije oziroma prostore,
• modularen sistem – organizatorji dogodkov se lahko odločijo samo za posamezne sklope rešitve,
• možnost uporabe “off-line” ključavnic za varovanje VIP prostorov,
• programska oprema je primerna tudi za vodenje evidenc za porabo hrane, izletov in drugih storitev na kongresih in drugih dogodkih,
• pametne kartice na dogodku lahko služijo tudi kot e-denarnica, na katero vnaprej naložimo sredstva ali pa račun poravnamo naknadno,
• obveščanje gostov na dogodku preko SMS-sov,
• pametne kartice omogočajo tudi glasovanje oziroma ocenjevanje, npr. predavatelja ali celega dogodka,
• po dogodku lahko dobite tudi zelo kompleksna poročila o eventu (kdo je bil na dogodku, česa se je udeležil, koliko je zapravil itd), ki jih lahko vključite v vaš sistem CRM

SEJEMSKE IN KONFERENČNE REŠITVE

Aplikacija za prodajo kart (ticketing sistem) poleg naštetih funkcionalnosti podpira tudi registracijski postopek udeležencev in izdajanje akreditacij. Akreditacije se poleg vizualne identifikacije uporabljajo tudi za kontrolo pristopa na področje predstavitve, tako za obiskovalce kot za službeno osebje, novinarje itd. Najboljša izbira je t.i. pametna akreditacijska izkaznica, ki vsebuje RFID čip, in omogoča rešitve tudi v drugih segmentih prireditve. V povezavi z našo programsko in strojno opremo lahko akreditacijsko izkaznico namreč uporabljamo za elektronsko glasovanje, kontrolo pristopa v prostore fizično ločene od same prireditve, elektronsko plačevanje gostinskih storitev, spremljanje gibanja udeležencev po prireditvi (obisk predavanj, delavnic itd).

V dogovoru z naročnikom določimo kakšne rešitve želi imeti na sejemski ali konferenčni prireditvi. Udeleženci se lahko na primer prijavijo že na spletni strani ali pa akreditirajo na kraju dogodka, kjer lahko s pomočjo posebnega skenerja za osebne dokumente, ki prepoznava 1300 osebnih dokumentov iz celega sveta, v eni minuti izdelamo tudi do 3 kartice. Sistem smo razvili za podporo vsem strojno čitljivim elementom (črtno kodo, magnetno stezo, brezkontaktni in kontaktni čip). Omogočamo tudi sledljivost na ravni posameznika in polnjenja baz podatkov, s pomočjo katerih lahko po želji za naročnika izdelamo tudi zelo kompleksno statistiko. V primeru dogodkov z velikim številom udeležencev lahko kartice, skupaj s slikami, pripravimo tudi pred začetkom konference ali sejma.

Varnost na prvem mestu
Celotna programska oprema je zasnovana, tako da upošteva varnostne zahteve organizatorjev ter zakonodajo. Varnostna komponenta je vključena v proces prodaje kart, organizator pa lahko prek naše aplikacije poveže vstopnico s sedežem, imenom in priimkom obiskovalca, s čimer dobi natančen pregled nad obiskovalci. V primeru kakršnihkoli nepravilnosti organizator ve kje,kdaj in kdo je bil udeleženec. Aplikacija omogoča tudi dopolnjevanje in shranjevanje drugih podatkov o naročniku, kot npr naslov, telefonska številka, elektronski naslov itd. Pridobljene informacije lahko organizator uporabi tudi za razvoj sistema zvestobe in spremljanja potrošnikov – CRM.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več