13.09.2012 14:11
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zanimive številke v zvezi z uporabniki pametnih telefonov

Uporabniki iPhona  so na svoje mobilnike zelo navezani.
Uporabniki iPhona so na svoje mobilnike zelo navezani.

Brez mobilnih telefonov si življenja danes ne moremo predstavljati. S seboj jih nosimo na prav vsakem koraku, saj nam omočajo ogromno stvari. Lahko bi rekli, da imamo z njihovo pomočjo cel svet v žepu. Uporabnikov klasičnih mobilnih telefonov je sicer še vedno veliko, kljub temu pa je iz dneva v dan vse več takšnih, ki si lastijo pametni telefon. Da je povpraševanje po pametnih telefonih izredno veliko, dokazuje tudi raziskava analitičnega podjetja IDC. V njej je bilo ugotovljeno, da je bilo samo v drugi četrtini letošnjega leta v trgovine širom po svetu dostavljenih kar 153 milijona pametnih telefonov. Največ izmed vseh podjetij jih je dostavil Samsung (50,2 milijona), sledijo pa mu Apple (26 milijonov), Nokia (10,2 milijona), HTC (8,8 milijona) ter ZTE (8 milijonov). Izmed naštetih sta največji napredek v primerjavi z istim obdobjem lani naredila Samsung in ZTE. Prvi je v primerjavi z drugim četrtletjem lani poslal v trgovine 172,8 odstotka več pametnih telefonov, drugi pa kar 300 odstotkov več. Zaradi vedno večje priljubljenosti pametnih telefonov si zato v tem članku poglejmo nekaj zanimivih številk, povezanih z uporabniki teh majhnih tehnoloških naprav.

– 15 odstotkov uporabnikov pametnih telefonov iPhone bi se čez vikend raje odpovedalo seksu, kot da bi bili v tem času brez svojega pametnega telefona.

– 18 odstotkov bi se jih raje prenehalo tuširati, kot da bi bili brez svojega iPhona.

– 40 odstotkov bi se jih raje odpvedalo kavi, kot da bi bili brez svojega iPhona.

– 65 odstkotkov jih je mnenja, da bi brez svojega iPhona težko živeli.

– Uporabniki pametnih telefonov z operacijskim sistemom iOS oziroma z drugo besedo iPhonov mesečno za igranje iger porabijo največ časa, in sicer 14,7 ure. Sledijo jim uporabniki pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android (9,3 ure), uporabniki pametnih telefonov z operacijskim sistemom Windows Phone 7 (4,7 ure) ter uporabniki pametnih telefonov z operacijskim sistmom BlackBerry OS (4,5 ure).

– 58 odstotkov uporabnikov iPhona občasno ali ponavadi na družabnih dogodkih uporablja svoj pametni telefon.

– Ko uporabniki kupijo svoj prvi iPhone, se pogosto znebijo številnih drugih naprav. 70 odstotkov se jih znebi svojega iPoda ali mp3 predvajalnika, 55 odstotkov se jih znebi kamere, 40 odstotkov pa navigacijske naprave.

– 52 odstotkov uporabnikov iPhona je vedno optimističnih glede prihodnosti. Optimističnih uporabnikov Androida je le 28 odstotkov.

– Uporabniki iPhonov se težje razburijo kot uporabniki Androida. 25 odstotkov uporabnikov iPhona se namreč zelo težko razburi, tovrstnih uporabnikov Androida pa je 18 odstotkov.

– Pri ljudeh, katerih skupni družinski prihodki znašajo več kot 58 tisoč evrov letno, je kar tri do štirikrat večja verjetnost, da si lastijo pametni telefon BlackBerry ali iPhone, kot pri tistih, ki imajo nižje letne prihodke.

– Osebe, ki svoj pametni telefon koristijo za pomoč pri šolanju, imajo trikrat več možnsti, da šolanje dokončajo. Te osebe se učijo tedensko tudi 40 minut več, in sicer zaradi dodatnega učenja, ko so izven doma. Hkrati pa te osebe manjkrat prebedijo cele noči zaradi učenja.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več