Varnost
04.09.2014 08:23

Deli z drugimi:

Share

F-Secure poskrbel za varnost gesel

Z zlorabo uporabniških imen in gesel, krajami identitet, vdori v računalnike, mobilne naprave in strežnike ponudnikov storitev se soočamo že dnevno.
F-Secure poskrbel za varnost gesel
F-Secure poskrbel za varnost gesel

Ko pride do zlorabe uporabniških imen in gesel, kraje identitet, vdora v računalnik ali česa podobnega, je prvi ukrep zamenjava gesla. Kaj pa, če imamo takih storitev več in bi morali imeti kar naenkrat deset ali več gesel, ki bi si jih morali zapomniti? Ponavadi uporabljamo isto geslo za več storitev in tako omogočimo nepridipravom dostop do večine storitev, ki jih uporabljamo. Pravzaprav bi morali imeti za vsako storitev svoje geslo, ki bi moralo biti dovolj dolgo in dovolj zapleteno, da se ga ne bi dalo ugotoviti. Seveda je to misija nemogoče za večino ljudi.

Sedaj je F-Secure tem problemom naredil konec. Napisali so program, ki varno shrani vaša bolj ali manj zapletena gesla, do katerih dostopate z glavnim geslom. Gesla program zakodira in so tako drugim osebam nedostopna. Uporabljamo lahko svoja gesla ali pa prepustimo programu, da generira svoje unikatno geslo glede na pogoje, ki jih mu določimo. Tako imamo lahko dolga in zapletena gesla, ki si jih ne moremo zapomniti, in sicer za vsako storitev posebej. Lahko jih poljubno pogosto menjamo, brez bojazni, da bi jih pozabili, saj imamo zdaj program, ki nam pri tem pomaga.

Prednost takega načina uporabe gesel pa je tudi, da posameznih gesel ni več treba tipkati, kar pomeni tudi dodatno varnost, saj tudi brez »tempest« opreme nepridipravi ostanejo praznih rok pri prisluškovanju tipkovnicam.

Več o tem si lahko preberete na www.megalith.si.

Kaj program omogoča?

Program nudi varen in enostaven dostop do vaših prijavnih podatkov, samodejno prijavo, generator varnih gesel, novice o večjih hekerskih incidentih in močno enkripcijo vaših podatkov (gesel, uporabniških imen in drugih podatkov). Za manj kot dva evra na mesec pa si lahko naročite sinhronizacijo podatkov na vseh vaših napravah.

Program je na voljo za okolja Windows 7 ali novejša, Mac OS X 10.7 ali novejša, iOS5 ali novejša in Android 4.0 ali novejša.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več