Operacijski sistemi
27.03.2017 14:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Čarobni koledar za vašo dnevno sobo

Čarobni koledar za vašo dnevno sobo
Čarobni koledar za vašo dnevno sobo

Internet stvari je v močnem porastu – pametni glavniki, kuhalniki, avtomatske naprave za hranjenje domačih živali itd. – in vedno znova najdemo kakšno napravo za katero nevemo čisto točno kaj naj bi bil njen namen, razen tega, da izkorišča velik potencial interneta stvari.

Po drugi strani pa nas tu pa tam preseneti zares dobra ideja, kakršna je med drugim ideja ekipe Android Experiments Objects na Japonskem. Gre za koncept koledarja, kjer internet stvari iz povsem navadnega predmeta, ki ga premore skorajda vsako gospodinjstvo, naredi fantastično napravo, ki je povrh vsega izjemno uporabna. “Magic Calendar” dizajnerja Koshoa Tsuboia je “e-papirni ekran”, ki se avtomatsko sinhronizira z aplikacijo Google Calendar. Kako deluje v praksi si lahko ogledate v spodnjem videu.

Podrobnosti o tehnikalijah koledarja niso znane, glavna ideja, ki stoji za “čarobnim koledarjem” pa je, da koledar preko Android aplikacije v realnem času izvozi podatke iz uporabnikovega Googlovega koledarja in jih prikaže na “e-papirju”. Torej vse kar dodamo v aplikaciji Google Calendar, se pokaže tudi na fizičnem koledarju, ki nam visi na steni doma. Ideja za prihodnost je tudi ta, da bi lahko več ljudi dodajalo dogodke in obvestila v uporabnikove koledarje, torej bi šlo za neke vrste kolaboracijo, ki bi uporabnost “e-koledarja” dvignilo na najvišji nivo.

Glede na to, da gre za “e-papirno napravo”, lahko na steni visi cel dan in ne porabi praktično nič energije, saj ne oddaja veliko svetlobe. Video med drugim prikazuje tudi druge načine rabe, recimo ko “Magic Calendar” prikazuje časovno zemljevid sveta ali pa ko lahko vidimo recept za kuhanje po celem ekranu.

Za zdaj ni konkretnih načrtov za masovno prodajo “Magic Calendar-ja”, vendar pa lahko samo upamo, da bo do tega prišlo, saj je ideja zares odlična. Sedaj je na vrsti Google, je pa vprašanje ali bi ljudje zares masovno pograbili po čarobnem koledarju, gede na to, da dandanes vse opomnike, sestanke, opravila in še kaj nosimo na svojih telefonih, fizične koledarje pa, kljub temu da jih imamo, ne pogledamo ravno pogosto.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več