Programska in razvojna orodja
22.09.2020 08:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google pripravlja novi Gmail logotip

Google pripravlja novi Gmail logotip
Google pripravlja novi Gmail logotip

Širijo se govorice, da naj bi Google razmišljal o novem dizajnu Gmail logotipa. To bi lahko posledično pomenilo, da na sceno stopa kakšna večja sprememba te izredno popularne Googlove storitve. Na sliki lahko vidimo zametek novega logotipa, katerega je Google poslal spletnemu portali 9to5Google. Kot lahko vidimo je logotip še v fazi dizajniranja, mi pa vas bomo obveščali, če bo glede nove podobe logotipa znanega kaj več .

Zaobljeni koti na sliki so zadnji dizajnerski trend, ki ga Google postopoma vpeljuje v vse svoje produkte. Po pisanju portala 9to5Google bi naj zadnja verzija novega logotipa bila modre, rdeče, zelene in rumene barve. To je precejšen korak vstran od trenutno rdeče-bele kombinacije, na katero smo se vsi že dodobra navadili. Z novo barvno kombinacijo bi tako Gmail logotip sovpadal z ikonami ostalih Googlovih storitev, kot so Google Maps, Google Assistant in Chrome.

Novi Gmail mail logotip bi, kot kaže, opustil tudi “kuvertni” dizajn, kar je po svoje logično, saj je Gmail danes veliko več, kot zgolj elektronska pošta. Če samo izpostavimo storitev Google Meet, ki omogoča izvajanje videokonferenc in šifrirano komunikacijo z do 100 ljudmi naenkrat, je jasno, kako hitro se širi Gmail storitev.

Ko Google javnosti predstavi nove logotipe, to po navadi pomeni večje spremembe in nadgradnje. To hkrati pomeni, da bi lahko Gmail kmalu dobil nove lastnosti in izboljšave, vendar trenutno težko napovemo, kdaj bi to lahko bilo. Morda govorimo o tednih ali celo mesecih. Gmail je vse od izida na nek način inspiracija ostalim storitvam, ki spadajo v isto kategorijo. Ena takšnih je gotovo Microsoftova spletna verzija Outlooka, ki je pred kratkim dodala možnost načrtovanja pošiljanja elektronskih sporočil in pa prediktivno pisanje sporočil. Google bo po vsej verjetnosti dal vse od sebe, da s svojo storitvijo ostane pred konkurenco.

Googlo predstavnik za medije je za Digital Trends potrdil, da je novi logotip, ki so ga poslali portalu 9to5Google resničen. Ob tem pa nažlost niso razkrili nobenih dodatnih podrobnosti.

A Google spokesperson confirmed with Digital Trends that the new Gmail logo sent to 9to5Google is real, but did not provide information on any upcoming changes to the service.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Gmail elektronska pošta

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več