Operacijski sistemi
07.05.2018 15:25
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj pričakovati od Microsoftove razvijalske konference?

Kaj pričakovati od Microsoftove razvijalske konference?
Kaj pričakovati od Microsoftove razvijalske konference?

Microsoft Build, letna razvijalska konferenca, ki se začenja danes in bo trajala do 9. maja, je Microsoftov največji dogodek v letu. Na konferenci bo prisotnih preko 6.000 razvijalcev, kar pa še ne pomeni, da je dogodek nujno zanimiv tudi za ljubitelje Microsofta in vse tehnološke navdušence. Microsoft Build je konferenca, kjer so na prvem mestu razvijalci, ki spoznavajo nove produkte, inovacije in načrte za nadalnji razvoj.

To pomeni, da letos ponovno ne smemo pričakovati kakršnihkoli velikih novosti o Windowsih, produktih Surface, ali ostalih platformah, ki se nanašajo na domače uporabnike. Letošnja koferenca bi naj po zadnjih napovedih bila še posebej strokovno usmerjena. Prejšnja leta je Microsoft izkoristil konferenco za razkritje nekaterih lastnosti prihajajočih se izdaj Windowsov, letos pa morda lahko pričakujemo zgolj kakšen namig, nič konkretnega.

Ne pričakujte Surface naprav

Microsoft nikoli do sedaj ni uporabil konference Build za velika Surface razkritja, kar pomeni, da verjetno tudi letos ne bo nič drugače. Surface Pro in Surface Book 2 sta še vedno več kot konkurenčna, kar pomeni, da ne pričakujemo nadgradnje vsaj do konca letošnje jeseni.

Ne glede na to lahko potihem pričakujemo, da bo Microsoft vseeno nekoliko razdražil ljubitelje Surface naprav, morda bo celo razkril kakšno podrobnost o dolgo časa napovedanem telefonu Surface Phone. Razvijalce seveda zanima, kako bodo delali za dotični telefon, če ta sploh bo prišel v fazo proizvodnje. Zavedati se je potrebno, da je Microsoft Build “hardcore” razvijalska konferenca, na kateri posamična kotizacija stane od $2.500 naprej. S tem, ko bi Microsoft namenil čas napravi, ki niti ne nujno vpliva na to, kako razvijalci kodirajo za Microsoftove produkte, bi lahko obiskovalci dobili napačen vtis.

Pričakujemo lahko veliko kodiranja

Za letošnjo konferenco Microsoft Build sta načrtovani dve plenarni predavanji. Eno bo tekalo danes, drugo pa jutri. Microsoft po navadi izkoristi tovrstna glavna predavanja in predstavitve za demonstracijo najnovejših tehnologij in “near-future” konceptov. Po pisanju portala Digital Trends lahko pričakujemo veliko kodiranja, in sicer kodiranja v živo, na odru.

Seanse kodiranja so za večino tehnoloških novinarjev in Microsoftovih oboževalcev postale najmanj zanimiv del konference nasploh. Vsi bi raje gladali bogate predstavitve novih lastnosti naprav kot pa nekoga, ki rešuje zahtevne programerske probleme z zadnjo verzijo programa Visual Studio. Microsoft Build ni za vsakogar. Build je za razvijalce in ti si želijo spoznati nove lastnosti ter načine, na katere bodo te lastnosti vplivale na način njihovega dela.

Medtem ko sta recimo razvijalski konferenci Facebook (F8) in Googla (I/O) bolj tradicionalni novinarski konferenci, je Microsoft v zadnjih nekaj izdajah konference prišel do stopnje, ko s kodiranjem in ekstenzivnim prikazom globine programske opreme zadovolji predvsem razvijalce.

Ne glede na vse povedano je Microsoft Build lahko velik spektakel. Microsoft ni nikoli varčeval pri svojih predstavitvah novosti, famoznih razkritjih na odru in seveda predstavitvah novih produktov. Še vedno je konferenca v največji meri namenjena razvijalcem, vsi ostali pa se bomo naučili kam korporacija cilja in kakšna bo prihodnost po mnenju Microsoftovih inženirjev.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več