Operacijski sistemi
06.04.2013 16:37

Deli z drugimi:

Share

Prvi Windows Blue kot Windows 8.1?

Dobra poznavalka Microsofta Mary Jo Foley je prepričana, da bo operacijski sistem Windows 8 po posodobitvi z dodatkom Windows Blue opremljen z oznako Windows 8.1. Tablični operacijski sistem Windows RT pa se bo po vsej verjetnosti ponašal z oznako Windows RT 8.1.
Posodobitev Windows Blue naj bi uporabnikom operacijskih sistemov Windows 8 in Windows RT prinesla veliko uporabnih novosti!
Posodobitev Windows Blue naj bi uporabnikom operacijskih sistemov Windows 8 in Windows RT prinesla veliko uporabnih novosti!

Microsoftov podpredsednik za korporativno komuniciranje Frank X. Shaw je pred kratkim naznanil, da bo računalniški gigant težko pričakovano nadgradnjo Windows Blue javnosti predstavil na junijski razvojni konferenci BUILD 2013 (http://goo.gl/o4f1n). Takoj za tem so se v javnosti pričakovano pojavila namigovanja, s kakšnim »imenom« oziroma »oznako« bo opremljen posodobljeni operacijski sistem Windows 8. Medtem ko številni strokovnjaki že govorijo o Windowsih 9, je dobra poznavalka Microsofta Mary Jo Foley prepričana, da se bo računalniški gigant odločil za oznako Windows 8.1.

Dokaze za to, da bo operacijski sistem Windows 8 po posodobitvi »postal« Windows 8.1 je Mary Jo Foley našla na spletni strani WinForum.eu, kjer se je pred kratkim pojavila zaslonska slika posodobitve Windows Blue z oznako »Build 9375«. Ker bo posodobitev na voljo tudi za tablični operacijski sistem Windows RT, se bo ta po posodobitvi ponašal z oznako Windows RT 8.1. Za nas uporabnike pa je seveda bolj kot sama oznaka pomembno to, da bomo z namestitvijo posodobitve pridobili dodatne možnosti prilagajanja ikon, spletni brskalnik Internet Explorer 11 in izboljšani iskalnik Bing.

Več o posodobitvi Windows Blue bo seveda znanega šele tekom konference Microsoft BUILD 2013 , ki se bo od 26. do 28. junija odvijala v konferenčnem centru Moscone Center v ameriškem velemestu San Francisco. Do tedaj pa lahko le uživamo ob pogledu na »ukradene« zaslonske slike posodobitve Windows Blue, ki so na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/T8fHK.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več